Cat S42H+ και Cat B40: διαθέσιμα τα πρώτα πλήρως «αντιβακτηριακά» ανθεκτικά τηλέφωνα

Cat S42H+ και Cat B40: διαθέσιμα τα πρώτα πλήρως «αντιβακτηριακά» ανθεκτικά τηλέφωνα

Συντάκτης: Deasy @ 08.06.2021

Διαθέσιμα είναι πλέον στο κοινό τα Cat S42 H+ και Cat B40 4G, που αποτελούν και τα πρώτα κινητά τηλέφωνα με προηγμένη αντιμικροβιακή προστασία προϊόντος σε κάθε επιφάνεια τους. 

Οι δύο νέες συσκευές (ένα smartphone και ένα feature phone) προχωρούν ένα βήμα παραπέρα τη σημαντική παράδοση που έχουν διαγράψει τα τηλέφωνα Cat στον τομέα της ανθεκτικότητας. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα πραγματικότητα ζωής, τα τηλέφωνα Cat θέτουν επίσης ένα νέο πρότυπο υγιεινής για τις συσκευές.

Το Cat S42 H+ (Καινοτομία Hygiene Plus) διαθέτει προηγμένη αντιμικροβιακή προστασία προϊόντος σε κάθε επιφάνεια του, γεγονός που το καθιστά το πρώτο πλήρως, μόνιμα «αντιβακτηριακό» τηλέφωνο. Κάθε εξωτερικό εξάρτημα του προϊόντος έχει λάβει την επεξεργασία με την αντιμικροβιακή τεχνολογία ιόντων αργύρου Biomaster κατά την παραγωγή, που βοηθά στην καταπολέμηση των βκτηρίων. Κατά το πρότυπο ISO 22196, το ενεργό αντιμικροβιακό συστατικό Biomaster έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την αναπαραγωγή των κυττάρων των βακτηρίων, αφού στις δοκιμές αποδείχθηκε μείωση πάνω από 80% μέσα σε 15 λεπτά και 99,9% μέσα σε 24 ώρες.

Όπως όλα τα τηλέφωνα Cat, το Cat S42 H+ είναι αδιάβροχο με πιστοποίηση IP68 και IP69. Αυτό σημαίνει πως, ως αδιάβροχο τηλέφωνο, όχι μόνο μπορείτε να το βυθίσετε πλήρως σε ζεστό νερό με σαπούνι και να το πλύνετε επανειλημμένα, αλλά έχει υποβληθεί σε δοκιμές ακραίου καθαρισμού. Μεταξύ άλλων, έχει περάσει από δοκιμή καθαρισμού με χλωρίνη 3.000 φορές, δοκιμή συμπιεσμένου οινοπνεύματος και δοκιμή με χημικά μείγματα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή, όπως απολυμαντικό χεριών. Μαζί, αυτός ο συνδυασμός καινοτομιών θέτει ένα νέο πρότυπο για τον υγειονομικό σχεδιασμό των τηλεφώνων.

Το νέο Cat B40 είναι ένα επαγγελματικού επιπέδου 4G feature phone, προσφέροντας ασφαλή σύνδεση για κλήσεις και μηνύματα ακόμη και στα πιο σκληρά περιβάλλοντα. Διαθέτοντας IP68 & IP69 Προστασία από είσοδο ξένων υλικών και Καινοτομία Hygiene Plus, όλα τα εξωτερικά μέρη αυτού του προϊόντος έχουν συνδυαστεί με αντιμικροβιακά πρόσθετα ιόντων αργύρου για εξαιρετική άμυνα κατά των μικροβίων (ISO22196) κρατώντας εσάς, τους συναδέλφους και την οικογένειά σας ασφαλείς. 

 

 

Το κινητό τηλέφωνο πιθανός φορέας βακτηρίων και ιών

Η υγιεινή, σε οποιαδήποτε μορφή της, ποτέ δεν ήταν πιο σημαντική και τα κινητά τηλέφωνα θεωρούνται από τον ΠΟΥ ως πιθανός φορέας βακτηρίων και ιών, ενώ οποιαδήποτε αλληλεπίδραση θα μπορούσε να τα μεταφέρει στο πρόσωπο ή το δέρμα σας. Πάνω από 17.000 βακτήρια βρέθηκαν πάνω σε συσκευές τηλεφώνων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ακαδημαική ιατρική εφημερίδα,  Germs το 2017.  Έρευνες επίσης έχουν δείξει πωε το τηλέφωνο στην τσέπη σας είναι 10 φορές πιο βρώμικο από τη λεκάνη της τουαλέτας.

“Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα τηλέφωνά μας είναι τόσο βρώμικα είναι η θερμότητα που παράγουν. Στα ζεστά περιβάλλοντα τα βακτήρια ευδοκιμούν, και όλοι μας παίρνουμε τα κινητά μας παντού μαζί μας, σε όλα τα μέρη που ζούμε και εργαζόμαστε, συλλέγοντας με αυτό τον τρόπο συνεχώς νέους ρύπους. Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε αυτές τις αντιβακτηριακές συσκευές που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν στη μείωση αυτών των κινδύνων και θα ενθαρρύνουμε την πλήρη επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται προσωπικά τηλέφωνα και κοινής χρήσης,” είπε ο Peter Cunningham, VP Product Portfolio στον Όμιλο Bullitt.

Από νοσοκόμες έως αχθοφόρους, οδηγούς delivery έως προσωπικό, για όσους εκτίθενται συνεχώς σε άλλους ανθρώπους, αυτός ο συνδυασμός easy clean τηλεφώνου με αντιμικροβιακή δράση μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 Το Cat S42 H+ κυκλοφορει με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης στα €299 από τις 10 Ιουνίου, ενώ το Cat B40 θα είναι διαθέσιμο μετά τα μέσα Ιουνίου, στα €89 σε όλες τις συνεργαζόμες αλυσίδες τεχνολογίες.