Ακυρώθηκε η IFA 2021

Ακυρώθηκε η IFA 2021

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 19.05.2021

Τα μεγάλα (και φιλόδοξα) σχέδια επιστροφής από φέτος στην κανονικότητα των ζωντανών events ακυρώνει η αβεβαιότητα που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τα νέα ξεσπάσματά της, κυρίως στις χώρες της Ασίας, όπως π.χ. η Ινδία.

Κάτω από αυτό το κλίμα οι διοργανωτές της IFA 2021, μίας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως για ηλεκτρονικών προϊόντων και λύσεων προχώρησαν σήμερα στην ακύρωση του event που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Έτσι μόλις μερικούς μήνες μετά την ανακοίνωση ότι η IFA 2021 θα επέστρεφε ξανά αυτή τη χρονιά στο φυσικό της χώρο στο Βερολίνο οι διοργανωτές αναγκάζονται να πάρουν πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση, παρά τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής αλλά και το γεγονός ότι το πρόγραμμα των εμβολιασμών σε κάποιες χώρες (μεμονωμένες για την ώρα) έχει προχωρήσει με καλούς ρυθμούς.

Όπως σημειώνει η σημερινή ανακοίνωση, τα νέα ξεσπάσματα της πανδημίας κάνουν αδύνατο για πολλές εταιρείες τεχνολογίας να προγραμματίσουν την παρουσία τους στην έκθεση, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος συνολικά έχει ανάγκη πλατφόρμες, όπως η IFA, που η καινοτομία και οι τεχνολογικές εξελίξεις προσελκύουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις παραπάνω εξελίξεις η απόφαση για ακύρωση της έκθεσης ήταν μάλλον αναπόφευκτη, λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος του κόσμου που προσελκύει. Ενδεικτικά, την τελευταία «ζωντανή» IFA του 2019 επισκέφθηκαν περισσότερα από 245.000 άτομα από όλο τον κόσμο.

Μετά την απόφαση αυτή το ενδιαφέρον στρέφεται στα άλλα δύο μεγάλα events που έχουν προγραμματιστεί για αυτή τη χρονιά να επιστρέψουν, το ένα νωρίτερα από την IFA και το άλλο αργότερα. Ο λόγος για το Mobile World Congress της Βαρκελώνης που είναι προγραμματισμένο για το τέλος Ιουνίου και για την CES 2022 του ερχόμενου Ιανουαρίου. Αν και ακόμα δεν έχουμε κάποια απόφαση ακύρωσης για το MWC, το συγκεκριμένο event μοιάζει μάλλον καταδικασμένο από την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ ήδη αρκετές μεγάλες εταιρείες (Ericsson, Nokia, Samsung, Sony κ.α.) έχουν δηλώσει ότι δεν θα εμφανιστούν στη Βαρκελώνη. Από την άλλη πλευρά, για την CES 2022 ίσως υπάρχει ένα παράθυρο ελπίδας, λαμβάνοντας υπόψη ότι απέχουμε ακόμα 7 μήνες μέχρι την πραγματοποίησή του.