Λογαριασμούς με προστασία καταθέσεων προσφέρει η Revolut στην Ελλάδα

Λογαριασμούς με προστασία καταθέσεων προσφέρει η Revolut στην Ελλάδα

Συντάκτης: Deasy @ 17.02.2021

Σε Revolut Bank έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τους λογαριασμούς τους από σήμερα οι χρήστες της Revolut στην Ελλάδα, απολαμβάνοντας προστασία στις καταθέσεις τους (έως 100.000 ευρώ), μέσω του συστήματος εγγύησης καταθέσεων.

Έτσι πλέον οι άνω των 270.000 πελάτες της Revolut στη χώρα μας έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν καταθετικούς λογαριασμούς (οι υπάρχοντες είναι όψεως), μέσω της εφαρμογής, σε μια διαδικασία λίγων λεπτών, οι οποίοι συνδυάζονται με το ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών της. Οι λογαριασμοί αυτοί «θα προσφέρουν στους πελάτες της στην Ελλάδα μεγαλύτερο έλεγχο, αξία και ασφάλεια σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τράπεζες» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το λανσάρισμα της τράπεζας στην Ελλάδα θα προσφέρει υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους πελάτες μας και θα μας επιτρέψει να εισάγουμε μία σειρά από νέα προϊόντα και υπηρεσίες στο άμεσο μέλλον», δηλώνει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Revolut, Virgilijus Mirkės.

Με το λανσάρισμα της υπηρεσίας Revolut Bank οι χρήστες της Revolut θα δουν στην αρχική σελίδα της εφαρμογής μιας σχετική ενημέρωση, μέσω της οποίας μπορούν να ξεκινήσουν το άνοιγμα καταθετικού λογαριασμού. Στη διαδικασία που διαρκεί μερικά λεπτά, οι χρήστες καλούνται να συμπληρώσουν τα βασικά φορολογικά στοιχεία τους για να λάβουν τους σχετικούς όρους χρήσης πριν συνεχίσουν.  

Η Revolut αριθμεί περισσότερους από 15 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο, με την αξία της να αποτιμάται κοντά στα 5,5 δισ. δολάρια. Μέσα από την εφαρμογή της Revolut, οι χρήστες μπορούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο των χρημάτων που ξοδεύουν κάθε μήνα για τις αγορές τους και να θέτουν όρια στα μηνιαία τους έξοδα, να διαχειρίζονται τις συνδρομές τους, να στέλνουν και να λαμβάνουν στιγμιαία χρήματα από τους φίλους τους, αλλά και να στρογγυλοποιούν τις πληρωμές που πραγματοποιούν με την κάρτα τους, αποταμιεύοντας τα μικροποσά που περισσεύουν. Οι πελάτες της Revolut επίσης μπορούν να ξοδεύουν και να μεταφέρουν χρήματα παγκοσμίως χωρίς κρυφά κόστη, να έχουν στην κατοχή τους και να συναλλάσσονται σε 29 διαφορετικά νομίσματα μέσω του app, καθώς και να στέλνουν άμεσα χρήματα στους φίλους και την οικογένειά τους.