Επένδυση 17 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ μελετά η Samsung

Επένδυση 17 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ μελετά η Samsung

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 11.02.2021

Μια τεράστια επένδυση ύψους 17 δισ. δολαρίων είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ η Samsung, κατασκευάζοντας μονάδα παραγωγής ημιαγωγών, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως διαβάζουμε, η κορεατική εταιρεία είναι σε συζητήσεις με τρεις Πολιτείες, Νέα Υόρκη, Αριζόνα και Τέξας, με την τελευταία να συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες για να αποτελέσει την τελική επιλογή της, όπου η εταιρεία έχει και στο παρελθόν προχωρήσει στην κατασκευή μονάδας παραγωγής. Τα ίδια μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ότι τέσσερα σημεία θα κρίνουν την επιλογή της Samsung: πρόσβαση σε ταλέντο, υπάρχον οικοσύστημα παραγωγής ημιαγωγών, ταχύτητα ανταπόκρισης της αγοράς και κίνητρα συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού φορέα. Το Όστιν στην Πολιτεία του Τέξας, όπου η Samsung έχει ήδη παρουσία πληροί τα τρία πρώτα κριτήρια, ενώ σύμφωνα με έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι φοροαπαλλαγές και άλλες ελαφρύνσεις της πόλης για τη νέα επένδυση είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 800 εκατομμύρια για 20 χρόνια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η νέα μονάδα παραγωγής θα δημιουργήσει έως και 1800 θέσεις εργασίας, με την έναρξη της λειτουργίας να τοποθετείται στο 4ο τρίμηνο του 2023.