Ήρθε η “όλα σε ένα” υπηρεσία Apple One

Ήρθε η “όλα σε ένα” υπηρεσία Apple One

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 02.11.2020

Ενάμισι μήνα μετά την ανακοίνωση ξεκινάει το λανσάρισμα της υπηρεσίας Apple One, μέσω της οποίας η αμερικανική εταιρεία επιχειρεί να ενοποιήσει έως και έξι –μεμονωμένες μέχρι τώρα- υπηρεσίες, κάτω από μία ενιαία συνδρομή.

Ειδικότερα, μέσω του Apple One και των τριών πακέτων που προσφέρει οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση στις υπηρεσίες Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, iCloud, Apple News+ και Apple Fitness+. Το ατομικό πακέτο, με μηνιαίο πάγιο 11, 95 ευρώ προσφέρει πρόσβαση στις υπηρεσίες Music, TV+ και Arcade, όπως επίσης και 50GB χώρο στο iCloud. Στα 16,95 ανεβαίνει το πάγιο του οικογενειακού πακέτου που προσφέρει δυνατότητα συμμετοχής στις ίδιες υπηρεσίες από πέντε συνολικά άτομα, συν 200GB αποθηκευτικό χώρο στο iCloud. Το τρίτο πακέτο, premier, προσφέρει επιπλέον στα παραπάνω πρόσβαση και στις υπηρεσίες Apple News+ και Apple Fitness+ και έως 2ΤΒ χώρο στο iCloud, όμως δεν θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, καθώς παρέχεται μόνο στις χώρες που λειτουργεί η υπηρεσία Apple News+.

Το νέο μοντέλο ενοποίησης των υπηρεσιών κάτω από την ομπρέλα δεν αντικαθιστά τις μεμονωμένες συνδρομές στις υπηρεσίες της Apple αλλά έρχεται να τις εμπλουτίσει. Οι μεμονωμένες συνδρομές θα συνεχίζουν να υφίστανται για όποιον το επιθυμεί. Αν μάλιστα κάποιος ενεργός χρήστης μιας υπηρεσίας, όπως π.χ. του Apple Music θέλει να μεταβεί στο Apple One η απλή συνδρομή ακυρώνεται και το ποσό επιστρέφεται στο χρήστη.

Για τη μετάβαση στο Apple One από iOS συσκευή ο χρήστης θα πρέπει να έχει αναβαθμίσει το λογισμικό στην τελευταία του έκδοση (14.1), με την επιλογή για τα νέα πακέτα να βρίσκονται στο πεδίο «Συνδρομές».