Γερουσία καλεί Twitter

Γερουσία καλεί Twitter

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 16.10.2020

Καθίστε αναπαυτικά και παρακολουθήστε το νέο επεισόδιο όπου τα κοινωνικά δίκτυα μπλέκονται με τα πολιτικά. Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της αμερικανικής Γερουσίας αναμένεται να καλέσει σε κατάθεση τον επικεφαλής του Twitter Jack Dorsey.

Αιτία αποτελεί η κίνηση του Twitter να μπλοκάρει δύο άρθρα τη New York Post τα οποία περιείχαν ισχυρισμούς σε βάρους του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν. Τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς διαψεύδει το επιτελείο του Μπάιντεν, ο οποίος «τρέχει» με αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ωστόσο αυτός δεν είναι, όπως φαίνεται, επαρκής λόγος που να δικαιολογεί το μπλοκάρισμα των εν λόγω δημοσιεύσεων, υποστηρίζει η επιτροπή της Γερουσίας που ελέγχεται -έκπληξη!- από τους Ρεπουμπλικανούς.

Τα δύο άρθρα βασίζονται, σύμφωνα με την  New York Post, σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του Τζο Μπάιντεν, τα οποία δόθηκαν στην εφημερίδα από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ. Οι εν λόγω υποστηρικτές λένε πως τα πήραν από έναν τεχνικό που επισκεύασε τον υπολογιστή του Χάντερ.

Οι Ρεπουμπλικανοί υποστηρίζουν πως η κίνηση του Twitter συνιστά παρέμβαση στην (προ)εκλογική διαδικασία και κατηγορούν το κοινωνικό δίκτυο για λογοκρισία. Η συνέχεια επί της αίθουσας της επιτροπής της Γερουσίας.