Αυτά είναι τα iPhone 12 και iPhone 12 mini

Αυτά είναι τα iPhone 12 και iPhone 12 mini

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 13.10.2020

Οι φήμες ή διαρροές επαληθεύθηκαν και το iPhone 12 υποστηρίζει 5G δίκτυα και θα διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Οι δύο πιο προσιτές εξ αυτών είναι η στάνταρ έκδοση iPhone 12 και το iPhone 12 mini, το πιο μικρό 5G smartphone της αγοράς.

Τι χαρακτηρίζει τις δύο νέες συσκευές. Ένα μεγάλο make over στο design σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, που υιοθετεί το σχεδιασμό του νέου iPad και σε κάποιους αναβιώνει το design του iPhone 4. Ευθείες γραμμές και flat πλευρές, μεταλλικός σκελετός αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά των νέων συσκευών, με το μεγάλο notch στην κορυφή της οθόνης να παραμένει, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εξακολουθεί να προσφέρει ξεκλείδωμα συσκευής μέσω Face ID.

Το μέγεθος της οθόνης είναι αυτό που διαφοροποιεί τα δύο μοντέλα. Το iPhone 12 mini έρχεται με οθόνη OLED 5,4 ιντσών, ενώ η στάνταρ έκδοση με οθόνη AMOLED Super Retina XDR στις 6,1 ίντσες, προσφέροντας ανάλυση 2532 x 1170 pixels. Και στα δύο μοντέλα οι οθόνες έρχονται με ειδική επίστρωση Ceramic Shield, που υπόσχεται αυξημένη αντοχή σε ατυχήματα.

Στην πλάτη των συσκευών συναντάμε μία διπλή κύρια κάμερα, με δύο φακούς, ευρυγώνιο και υπερευρυγώνιο και αισθητήρες ανάλυσης 12MP. Η ίδια η Apple σημείωσε ότι οι νέες κάμερες αποτελούν αναβαθμισμένη εκδοχή εκείνων στο iPhone 11, προσφέροντας μεγάλο διάφραγμα, ψηφιακό zoom 5x, λειτουργία Smart HDR 3 για καλύτερη λεπτομέρεια στις φωτογραφίες και νυχτερινή λήψη, η οποία επίσης υποστηρίζεται και στη selfie κάμερα.

Στην καρδιά και των δύο μοντέλων τρέχει το νέο chipset A14 Bionic στα 5nm, ο οποίος συνοδεύεται από αποθηκευτικό χώρο, που κυμαίνεται μεταξύ 64GB και 256GB. Τα νέα iPhone 12 σηματοδοτούν και την επιστροφή του MagSafe, που επιτρέπει τη μαγνητική ένωση ασύρματων φορτιστών. Επιπρόσθετα, οι εσωτερικοί μαγνήτες θα αξιοποιούν και άλλα αξεσουάρ, με την Apple να δείχνει το παράδειγμα μιας θήκης καρτών που μπορεί να κολλήσει στην πλάτη της συσκευής.

Οι δύο νέες συσκευές θα κυκλοφορήσουν σε διαφορετικές ημερομηνίες. Η κυκλοφορία του iPhone 12 ξεκινάει στις 23 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες αγορές, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν αυτήν την Παρασκευή και την τιμή του να ανέρχεται στα 799 δολάρια (64GB). Αντίστοιχα, το iPhone 12 mini θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου (μία εβδομάδα νωρίτερα οι προπαραγγελίες) με την τιμή να φθάνει τα 699 δολάρια (64GB).  

Όσον αφορά τη διάθεσή του στην ελληνική αγορά δεν υπάρχει ακόμα επίσημη πληροφόρηση ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα δούμε το iPhone 12 μία εβδομάδα αργότερα από τις ΗΠΑ, δηλαδή στις 30 Οκτωβρίου, ενώ για το iPhone 12 mini η καθυστέρηση μπορεί να είναι μεγαλύτερη γιατί μπορεί να δοθεί προτεραιότητα σε αγορές που είναι διαθέσιμα 5G δίκτυα.

Και κάτι τελευταίο, αν τύχει και αποκτήσετε κάποιο από τα νέα μοντέλα μην αναρωτηθείτε που πήγαν ο φορτιστής και τα ακουστικά. Το πακέτο αγοράς έρχεται χωρίς τα παραπάνω αξεσουάρ (κίνηση που υποκινείται σύμφωνα με την Apple από την ανάγκη μείωσης των ηλεκτρονικών αποβλήτων). Οι δύο συσκευές είναι συμβατές με τα αξεσουάρ της προηγούμενης γενιάς.