Επίσημα Apple Watch Series 6 και Apple Watch SE

Επίσημα Apple Watch Series 6 και Apple Watch SE

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 15.09.2020

Έξι γενιές μετά το πρώτο Apple Watch η αμερικανική εταιρεία επιλέγει να εμπλουτίσει τις προτάσεις για τον καρπό του χεριού, παρουσιάζοντας μαζί και ένα πιο οικονομικό smart watch. Έτσι, ταυτόχρονα με το Apple Watch Series 6 σήμερα είδαμε και το Apple Watch SE, μία γνώριμη ονοματοδοσία από την οικογένεια του iPhone. Μία κίνηση που ίσως αποτελεί έκπληξη αλλά ταυτόχρονα δείχνει τη διάθεση της εταιρείας να φέρει κι άλλους χρήστες στο οικοσύστημά της.

 

Apple Watch Series 6

Διαθέτοντας ακριβώς ίδια εμφάνιση με την προηγούμενη σειρά (δεν ξέρουμε αν μετράει η πιο φωτεινή οθόνη) το νέο Apple Watch έρχεται να προσφέρει αναβαθμισμένες εμπειρίες στον τομέα της άσκησης και της υγείας, όπως επίσης και καλύτερες επιδόσεις.

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του νέου Apple Watch Series 6 τα φώτα έπεσαν στη δυνατότητα μέτρησης του επιπέδου κορεσμού οξυγόνου στο αίμα, με την αμερικανική εταιρεία να σημειώνει ότι είναι εφικτή χάρη σε ένα νέο οπτικό αισθητήρα στο κάτω μέρος του ρολογιού. Όπως έγινε γνωστό στην εκδήλωση ο απαραίτητος χρόνος για τη μέτρηση είναι μόλις 15 δευτερόλεπτα, ενώ το ιστορικό των χρηστών είναι πάντα διαθέσιμο στο χρήστη μέσω της εφαρμογής Health App. Όμως η Apple έχει σκοπό να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω, με τους ανθρώπους της να σημειώνουν ότι θα ξεκινήσουν συνεργασία με υγειονομικά κέντρα, προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες με στόχο να διαπιστωθεί ακόμα και αν ένα τέτοιο χαρακτηριστικό μπορεί να ανιχνεύσει εάν ένα άτομο έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Σε ότι αφορά το hardware το Apple Watch Series 6 έρχεται με το chip Apple S6 SoC, το οποίο είναι 20% πιο γρήγορο από την προηγούμενη γενιά, ενώ για το software έχουμε την προσθήκη Mimoji αλλά και ρυθμίσεων γονικού ελέγχου (Family Setup) που επιτρέπουν την αποστολή ειδοποιήσεων στους γονείς όταν τα παιδιά βρίσκονται εκτός μιας συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής.  

 

Apple Watch SE

Το πιο προσιτό Watch SE κυμαίνεται ένα σκαλί πιο κάτω σε δυνατότητες και λειτουργίες. Το design του έρχεται από το Series 4, θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις 40mm και 42mm, ενώ το chip S5 SoC παρότι υποδεέστερο από εκείνο που φοράει το Watch Series 6 είναι δύο φορές πιο γρήγορο από το αντίστοιχο του Watch Series 4.

Μαζί με τα προγράμματα ασκήσεων και υγείας (λείπει η μέτρηση κορεσμού του οξυγόνου) το Watch SE φέρνει χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα τηλεφωνικής κλήσης χωρίς να είναι δίπλα το iPhone, αλλά και ο εντοπισμός πτώσης και ταυτόχρονης κλήσης σε επιλεγμένη επαφή. Το οικονομικό ρολόι ενσωματώνει και τα εργαλεία γονικού ελέγχου, ενώ είναι αδιάβροχο σε γλυκό νερό και θάλασσα.

 

Κυκλοφορία και τιμές

Οι δύο νέες προτάσεις της Apple δεν θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα στην αγορά. Πρώτο, από αυτήν την Παρασκευή, έρχεται το Apple Watch Series 6, με την τιμή να έχει διαμορφωθεί στα 399 δολάρια. Τον επόμενο μήνα θα ακολουθήσει το Apple Watch SE, με την τιμή του να αγγίζει τα 279 δολάρια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο πακέτο αγοράς του Watch Series 6 δεν θα υπάρχει USB φορτιστής, μία απουσία που μάλλον θα επαναληφθεί και στο επερχόμενο iPhone 12.