Ηλεκτρονική ψηφοφορία; Καλύτερα όχι

Ηλεκτρονική ψηφοφορία; Καλύτερα όχι

Συντάκτης: Deasy @ 17.08.2020

Εμείς εκλογές μπροστά μας δεν έχουμε (τουλάχιστον όχι προγραμματισμένες) αλλά στις ΗΠΑ ετοιμάζονται για την αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου όπου όπως όλα δείχνουν Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν θα «μονομαχήσουν» για το αξίωμα του προέδρου.

Παράλληλα αναζωπυρώνεται η συζήτηση για την ηλεκτρονκή ψηφοφορία, η οποία στην εποχή του κορονοϊού εμφανίζεται ως μια καλή λύση, αλλά είναι πράγματι έτσι;

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Αλπέροβιτς, συνιδρυτή της εταιρείας κυβερνοασφάλειας CrowdStrike, η εκλογική διαδικασία είναι ό,τι πιο δύσκολο μπορεί να κληθεί να διαχειριστεί κανείς από πλευράς ψηφιακής προστασίας.

Μιλώντας στο CBS ο Αλπέροβιτς υποστήριξε πως οι βάσεις δεδομένων που διατηρούν τα στοιχεία των ψηφοφόρων είναι ιδιαίτερα ευάλωτες και πως ο ασφαλέστερος τρόπος συμμετοχής στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου είναι με την παραδοσιακή μέθοδο του χάρτινου ψηφοδελτίου. Λόγω της πανδημίας μεγάλος αριθμός Αμερικανών δεν θα προσέλθει αυτοπροσώπως στα εκλογικά κέντρα αλλά θα επιλέξει την επιστολική ψήφο, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο φόρτο στα αμερικανικά ταχυδρομεία.