Παρουσιάστηκε το αναδιπλούμενο Samsung Galaxy Z Fold 2

Παρουσιάστηκε το αναδιπλούμενο Samsung Galaxy Z Fold 2

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 06.08.2020

Βελτιωμένο αλλά και λίγο φθηνότερο είναι το νέο αναδιπλούμενο smartphone Galaxy Z Fold 2, που παρουσίασε χθες η Samsung, στο πλαίσιο του αυγουστιάτικου unpacked event.

Η ανανέωση στην οποία προχώρησε η κορεατική εταιρεία είναι εμφανής από την πρώτη ματιά και κυρίως από την οθόνη, ένα σημείο που η πρώτη γενιά είχε δεχθεί ιδιαίτερη κριτική. Τώρα πλέον η εξωτερική οθόνη του Galaxy Z Fold 2 έχει μέγεθος 6,2 ίντσες (σαφώς μεγαλύτερη από τη μικρή των 4,6 ιντσών του πρώτου μοντέλου), ενώ λίγο μεγαλύτερη είναι και η εσωτερική, το μέγεθος της οποίας ανεβαίνει στις 7,6 ίντσες. Τεχνολογίας Dynamic AMOLED και ανάλυσης WQHD+ προσφέρει πλέον ένα πολύ καλύτερο περιβάλλον στο χρήστη, καθώς η κορεατική εταιρεία έχει αφαιρέσει και τη μεγάλη εγκοπή στην οποία πέρυσι είχε τοποθετήσει τη διπλή εσωτερική κάμερα selfie. Αυτή πλέον έχει μία μικρή οπή για τη μονή πλέον selfie κάμερα.

Στην πλάτη της συσκευής συναντάμε μία τριπλή κύρια κάμερα, που περιλαμβάνει τρία εστιακά μήκη, υπερευρυγώνια, ευρυγώνια και τηλεφακό, με αναλύσεις από 12ΜΡ έως 64ΜΡ για τον τελευταίο, ο οποίος δίνει 3x οπτικό zoom και 30x ψηφιακό, κροπάροντας πιθανότατα το καρέ του αισθητήρα.

Το Samsung Galaxy Z Fold 2 έρχεται αποκλειστικά με τον Snapdragon 865+ επεξεργαστή, 12GB RAM αλλά και 512GB αποθηκευτικού χώρου που δυστυχώς δεν μπορούν να επεκταθούν με τη χρήση καρτών. Εφοδιάζεται από μία μικρή μάλλον (για τις δικές του ανάγκες) μπαταρία των 4500mAh, η οποία υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση.

Το Samsung Galaxy Z Fold 2 αναμένεται στην ελληνική αγορά στις 18 Σεπτεμβρίου, με την τιμή του να έχει οριστεί στα 2099 ευρώ.