Αποκλειστικά ψηφιακά θα πραγματοποιηθεί η CES 2021

Αποκλειστικά ψηφιακά θα πραγματοποιηθεί η CES 2021

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 28.07.2020

Η εξέλιξη της πανδημίας δεν άφησε κανένα περιθώριο στους διοργανωτές της CES, οι οποίοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός αποκλειστικά ψηφιακού event.

Πρόκειται για μια υπαναχώρηση των διοργανωτών που στις αρχές Ιουνίου είχαν εξαγγείλει τα σχέδιά τους να προχωρήσουν κανονικά με την υλοποίηση της επόμενης μεγάλης έκθεσης τεχνολογίας στο φυσικό της χώρο, στο Λας Βέγκας, με την παρουσία κοινού. Όμως 1,5 μήνα αργότερα, από τότε μέχρι σήμερα, η εικόνα της εξάπλωσης της πανδημίας είναι εντελώς διαφορετική, πολύ περισσότερο στις ΗΠΑ, όπου παρατηρείται μια εντυπωσιακή δεύτερη έκρηξη των κρουσμάτων. Ταυτόχρονα, όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές οι ελπίδες για την εμφάνιση και πολύ περισσότερο τη διανομή ενός εμβολίου είναι ελάχιστες έως μηδενικές μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, οπότε προκύπτει μια σημαντική παράμετρος ασφάλειας, που δεν μπορούσαν να παραγνωρίσουν.

«Εν μέσω της πανδημίας και των αυξανόμενων ανησυχιών για την παγκόσμια υγεία, που προκύπτουν από την εξάπλωση του Covid-19, δεν είναι δυνατόν να προσκαλέσουμε με ασφάλεια δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο Λας Βέγκας στις αρχές Ιανουαρίου 2021, για να συναντηθούν και να συνεργαστούν αυτοπροσώπως», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Gary Shapiro, πρόεδρος και CEO, του φορέα CTA, κάτω από την ομπρέλα του οποίου υλοποιείται η CES.

Ο ίδιος υπόσχεται μια νέα εξατομικευμένη εμπειρία σε όσους παρακολουθήσουν τη CES 2021 από τον υπολογιστή τους, προσθέτοντας ότι η έκθεση της μεθεπόμενης χρονιάς, CES 2022, θα είναι ένα εντυπωσιακό υβριδικό event, που θα συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από τους δύο κόσμους, τον πραγματικό και τον ψηφιακό.

Μετά την απόφαση για τη CES 2021, eντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η IFA -που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου (πολύ συντομότερα δηλαδή)- εξακολουθεί να προετοιμάζεται για να γίνει στη γνωστή τοποθεσία στο εκθεσιακό κέντρο στο Βερολίνο και να περιμένει να υποδεχτεί κοινό, έστω και σε περιορισμένο αριθμό.