Αποχώρησε από το Facebook Libra και η Vodafone

Αποχώρησε από το Facebook Libra και η Vodafone

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 23.01.2020

Η Ένωση που είχε συσταθεί για το κρυπτονόμισμα του Facebook, Libra, συνεχίζει να χάνει μέλη, με τη Vodafone να αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα. Ο μεγάλος αγγλικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος αποτελεί την 8η εταιρεία που αποχωρεί τους τελευταίους μήνες από τα 28 αρχικά μέλη που είχαν συστήσει την Ένωση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι λόγοι της αποχώρησης συνίστανται στο γεγονός ότι η Vodafone θέλει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της δικής της πλατφόρμας πληρωμών M-Pesa, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007 στην Κένυα και γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Πάντως αξίζει να σημειώσουμε ότι από τότε μέχρι σήμερα οι σποραδικές προσπάθειες της Vodafone να φέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία και σε άλλες χώρες εκτός Αφρικής (Ινδία, Αφγανιστάν, Ρουμανία ή Αλβανία) δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία.

 Όμως, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα των Financial Times, η Vodafone θέλει να εξελίξει το μοντέλο της M-Pesa, δημιουργώντας μια πλατφόρμα που θα προσφέρει αρκετές επιπλέον υπηρεσίες, (εκτός των πληρωμών) μέσω συνεργασιών τόσο με εταιρείες τεχνολογίας όσο και με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ευελπιστώντας ότι η αλλαγή αυτή θα τη βοηθήσει να μπει σε νέες αγορές.

Στην χθεσινή ανακοίνωση για την αποχώρησή της από την ένωση του Facebook Libra η Vodafone σημειώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το project και δεν αποκλείει μια μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος του Facebook Libra προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις της νέας αποχώρησης, σημειώνοντας ότι είναι τέτοια η φύση του project που το σχήμα θα αλλάζει συνεχώς σύνθεση, με μέλη να αποχωρούν ή να προστίθενται. Προς το παρόν, βλέπουμε μόνο τη «μία πλευρά του νομίσματος» θα προσθέταμε εμείς…