Νέας τεχνολογίας ΑΙ πλυντήριο ρούχων από την LG

Νέας τεχνολογίας ΑΙ πλυντήριο ρούχων από την LG

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 10.01.2020

Ένα νέο πλυντήριο εμπρόσθιας φόρτωσης, που εκμεταλλεύεται τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και αποτελεσματικότητα, παρουσίασε στο πλαίσιο της CES η LG .

Το πλυντήριο LG ThinQ δεν ανιχνεύει μόνο τον όγκο και το βάρος κάθε μοναδικού φορτίου πλυντηρίου, αλλά χρησιμοποιεί επίσης την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και προηγμένους αισθητήρες για τον προσδιορισμό των τύπων υφάσματος σε κάθε φορτίο. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία deep learning, το πλυντήριο στη συνέχεια συγκρίνει αυτές τις πληροφορίες με περισσότερα από 20.000 σημεία δεδομένων που σχετίζονται με τη χρήση του πλυντηρίου, για να προγραμματίσει τον βέλτιστο κύκλο πλύσης για καλύτερα αποτελέσματα, βελτιώνοντας τον καθαρισμό και αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής των ενδυμάτων κατά 15%.

Το πιο έξυπνο πλυντήριο της LG είναι σε θέση να ανιχνεύει ένα μικτό φορτίο ρούχων με μπλούζες και παντελόνια (διαφορετικό από τα κλινοσκεπάσματα, τα ευαίσθητα και άλλους συνδυασμούς υφασμάτων) και να προγραμματίζει τον κύκλο πλύσης χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένες λειτουργίες, θερμοκρασίες και χρόνους για βέλτιστο αποτέλεσμα. Επιπλέον, η φιλική προς τον χρήστη λειτουργία ezDispense της LG προσθέτει αυτόματα την ακριβή ποσότητα του υγρού απορρυπαντικού και μαλακτικού υφασμάτων που χρειάζεται κάθε μέγεθος φορτίου κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης, για ακόμα καλύτερη απόδοση. Για το στέγνωμα, η νέα λειτουργία LG Smart Pairing θέτει αυτόματα τη βέλτιστη ρύθμιση του στεγνωτήρα για κάθε φορτίο απευθείας στο συμβατό στεγνωτήριο LG για καλύτερα αποτελέσματα κάθε φορά.

Το έξυπνο πλυντήριο μπορεί επίσης να συνδεθεί με το Amazon Alexa μέσω της κινητής εφαρμογής ThinQ της LG για να παρέχει ειδοποιήσεις όταν το απορρυπαντικό πλυντηρίου τελειώνει. Οι πελάτες μπορούν να ενεργοποιήσουν την ανανέωση του Amazon Dash μέσω της εφαρμογής για να ξανά-παραγγείλουν αυτόματα τις προ-επιλεγμένες προμήθειες, όπως το απορρυπαντικό και το μαλακτικό που θα παραδοθούν απευθείας στην πόρτα τους.

Αναβαθμίζοντας περαιτέρω την εμπειρία πλύσης, το πλυντήριο AI DD υποστηρίζει την υπηρεσία Proactive Customer Care της LG - μια έξυπνη λύση εξυπηρέτησης πελατών που αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία AI για την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών και τη βελτίωση των επιδόσεων και της διάρκειας ζωής του προϊόντος. Η υπηρεσία μπορεί να ειδοποιήσει αμέσως τους χρήστες για τυχόν προβλήματα προτού εμφανιστούν, να επιταχύνει τις επισκευές όταν χρειάζονται και να προσφέρει χρήσιμες συμβουλές συντήρησης για να παραμείνουν οι συσκευές LG όσο το δυνατόν καλύτερες.

Εκτός από τα χαρακτηριστικά που λειτουργούν με τεχνολογία AI, το νέο πλυντήριο LG προσφέρει επιπλέον βολικές λειτουργίες που βοηθούν στην εξοικονόμηση χρόνου και την επίτευξη ανώτερης απόδοσης, όπως το TurboWash 360, το 3D Multi Spray αλλά και τη δυνατότητα πραγματοποίησης πλύσης μικρών φορτίων στο LG SideKick που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής.