260 αμερικανικές εταιρείες υπέβαλλαν αίτηση συναλλαγής με τη Huawei

260 αμερικανικές εταιρείες υπέβαλλαν αίτηση συναλλαγής με τη Huawei

Σύντομα θα ξεκινήσει η χορήγηση αδειών.

Συντάκτης: Deasy @ 04.11.2019

Πολύ περισσότερες από εκείνες που ανέμενε το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης ήταν οι αιτήσεις που υπέβαλλαν οι αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες ενδιαφέρονται να εξακολουθήσουν να συναλλάσσονται με την Huawei.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των σχετικών αιτήσεων έφθασε συνολικά τις 260, οι οποίες περνούν από τη διαδικασία έγκρισης, με τον αρμόδιο Υπουργό, Wilbur Ross, όμως να σημειώνει ότι μόνο ένα μέρος από το σύνολο των 260 αναμένεται να εγκριθεί. Η ταυτότητα των εταιρειών που έχουν υποβάλλει αίτηση (ή κάποιων εξ’ αυτών) δεν έγινε γνωστή. Ως προς το χρόνο στον οποίο θα δοθούν οι άδειες, κάτι για το οποίο έχουν διαμαρτυρηθεί ήδη κάποιες αμερικανικές εταιρείες, ο Υπουργός πρόσθεσε ότι η χορήγησή τους θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, χωρίς όμως να πει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το πρόγραμμα χορήγησης αδειών εξαγγέλθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο από την κυβέρνηση Τραμπ, ως μέτρο «ανακούφισης» των αμερικανικών εταιρειών, μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις συναλλαγές τους με τη Huawei.

Με δεδομένο ότι η δεύτερη παράταση που έχει δώσει η αμερικανική κυβέρνηση στον «εμπορικό αποκλεισμό» της Huawei λήγει στις 19 Νοεμβρίου θα πρέπει λογικά να αναμένουμε ότι οι άδειες θα χορηγηθούν λίγες ημέρες νωρίτερα.