Τέλος στην εμφάνιση του αριθμού των likes επιχειρεί το Facebook

Τέλος στην εμφάνιση του αριθμού των likes επιχειρεί το Facebook

Ξεκίνησε η δοκιμαστική εφαρμογή στην Αυστραλία.

Συντάκτης: Deasy @ 30.09.2019

Τέλος στο μηχανισμό που προώθησε το ίδιο προκειμένου να προκαλέσει το κοινό να μοιράζεται όλο και περισσότερο περιεχόμενο προσπαθεί να βάλει το Facebook. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το TechCrunch το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζει στην Αυστραλία την απόκρυψη του αριθμού των likes που συγκεντρώνουν οι αναρτήσεις των χρηστών. Ο μόνος που θα γνωρίζει πλέον πόσα likes συγκέντρωσε κάθε ανάρτηση θα είναι ο χρήστης που τη «σήκωσε» και όχι όλοι οι υπόλοιποι.

Αριστερά, όπως εμφανίζονται τα likes σήμερα, δεξιά όπως εμφανίζονται ήδη στην Αυστραλία.

Η κίνηση αυτή του Facebook έρχεται να διαδεχθεί αντίστοιχες κινήσεις που έχει κάνει ήδη το Instagram, αρχικά στον Καναδά (Απρίλιος 2019) και έπειτα σε έξι ακόμα χώρες, με στόχο οι αναρτήσεις των χρηστών να μην έχουν το χαρακτήρα διαγωνισμού δημοτικότητας. Γεγονός που ενδεχομένως να αποτρέπει κάποιους άλλους από το να μοιραστούν την άποψη και το περιεχόμενό τους, υπό το φόβο ότι η δική τους ανάρτηση δεν θα τύχει υψηλής δημοτικότητας. Αυτούς τους χρήστες θέλει να κάνει να νιώσουν πιο άνετα το Facebook.

Όπως και στο Instagram λογικά μέσα στους προσεχείς μήνες θα δούμε το… πείραμα της Αυστραλίας να επεκτείνεται και σε άλλες χώρες.