Άλλη μία έρευνα εις βάρος της Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Άλλη μία έρευνα εις βάρος της Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 27.08.2019

Περισσότερα από 8,2 δισ. ευρώ έχει κληθεί να πληρώσει η Google από τα πρόστιμα που της έχει επιβάλλει η Ευρώπη για αθέμιτες πρακτικές και δεν αποκλείεται το ποσό αυτό να αυξηθεί αν για μια ακόμα φορά η αμερικανική εταιρεία κριθεί ένοχη.

Αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει μπει το εργαλείο εύρεσης εργασίας της Google, Jobs, που εδώ και δύο χρόνια έχει δημιουργήσει η αμερικανική εταιρεία. Ο ανταγωνισμός «φωνάζει» εδώ και αρκετούς μήνες ότι η Google προωθεί με προνομιακό τρόπο τη δική της λύση, έναντι των άλλων υπηρεσιών αναζήτησης εργασίας και η Επιτροπή αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Σύμφωνα με την γνωστή Επίτροπο, Margrethe Vestager, τον άνθρωπο που κίνησε τις διαδικασίες για τις τρεις προηγούμενες υποθέσεις, που οδήγησαν στα μεγάλα πρόστιμα, η Επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα για να δει αν για μια ακόμα φορά η αμερικανική εταιρεία «φέρεται» προνομιακά στη δική της υπηρεσία. «Υπάρχει ένα ευρύτερο ζήτημα για την κοινωνία μας, για το αν πιστεύουμε ότι είναι σωστό για εταιρείες όπως η Google και άλλες να ελέγχουν την επιτυχία ή την αποτυχία άλλων εταιρειών και να είναι ελεύθερες να χρησιμοποιούν αυτή την εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο θέλουν" ανέφερε στις δηλώσεις της η κ. Vestager, προειδοποιώντας ότι η Επιτροπή μπορεί να υιοθετήσει κανόνες προκειμένου να χαλιναγωγήσει εταιρείες που δεν παίζουν δίκαια.