Πληρωμές μέσω κινητού στα Starbucks

Πληρωμές μέσω κινητού στα Starbucks

Συντάκτης: Deasy @ 19.01.2011

Μετά από μια δοκιμαστική περίοδο, μεγαλύτερη του ενός έτους, τα Starbucks προχωρούν στην υιοθέτηση πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας (περισσότερα από 6.800) στις ΗΠΑ.

Ο τρόπος πληρωμής μέσω κινητού είναι σ' αυτή τη φάση εφικτός από iPhone (αλλά και iPod Touch) καθώς και Blackberry συσκευές για τις οποίες υπάρχουν οι αντίστοιχες εφαρμογές, τις οποίες μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες στα κινητά τους, ενώ όπως ανέφερε η εταιρεία, αντίστοιχη εφαρμογή ετοιμάζεται και για τις Android συσκευές. Με την παραγγελία, η εφαρμογή που έχει κατεβάσει στο κινητό ο χρήστης τραβάει το απαραίτητο ποσό από τον Starbucks λογαριασμό του, τον οποίο ο χρήστης μπορεί να γεμίσει είτε μέσω PayPal είτε μέσω πιστωτικής κάρτας.

Η απόφαση των Starbucks για την υιοθέτηση της πληρωμής μέσω κινητού έρχεται μετά από τη μεγάλη επιτυχία που φαίνεται να σημείωσε και η κάρτα Starbucks, μέσω της οποίας δρομολογείται περίπου 1 στις 5 πληρωμές στα καταστήματα της εταιρείας. Μάλιστα, σύμφωνα με τους Times, στην κάρτα των Starbucks οι επισκέπτες των καταστημάτων φόρτωσαν περισσότερα από 1,5 δισ. δολάρια στη διάρκεια του 2010, αύξηση 21% σε σχέση με το 2009.