Το αρμονικό βήμα της Huawei

Το αρμονικό βήμα της Huawei

Συντάκτης: Deasy @ 12.08.2019

Μετά τις γνωστές περιπέτειες με τις ΗΠΑ και τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός οικοσυστήματος Android η Huawei φαίνεται πως πάτησε γκάζι και, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες, παρουσίασε προ ολίγων 24ώρων το δικό της λειτουργικό σύστημα, το HarmonyOS.

Είναι σαφές πως η κινεζική εταιρεία δεν σχεδιάζει να γυρίσει την πλάτη της στο Android καθώς τονίζει πως εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα της Google.

Αν, όμως, τα πράγματα πάρουν δυσάρεστη τροπή, η εταιρεία θα μεταπηδήσει στο δικό της λειτουργικό σύστημα. Η Huawei υπογραμμίζει πως το HarmonyOS βελτιώνει την ασφάλεια στον διασυνδεδεμένο κόσμο που ζούμε, ενώ η πρώτη συσκευή που θα “φοράει” το νέο λειτουργικό είναι η νέα έξυπνη τηλεόραση της Honor, κάτι που επίσης είχε προαναγγελθεί.

Θεωρούμε δεδομένο πως πάνω στο HarmonyOS θα πέσουν κρατικές υπηρεσίες και εταιρείες της Δύσης για να βρουν αδυναμίες ή λειτουργίες που μπορούν να αξιοποιήσουν. Το γεγονός ότι το λειτουργικό σύστημα προσφέρεται ως open source βοηθάει την εξερεύνηση, οπότε νομίζουμε πως θα έχουμε να πούμε περισσότερα επ’ αυτού σύντομα.