Το Μάρτιο ξεκινάει η διάθεση των νέων QLED τηλεοράσεων της Samsung στην Ελλάδα

Το Μάρτιο ξεκινάει η διάθεση των νέων QLED τηλεοράσεων της Samsung στην Ελλάδα

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 13.03.2019

Σε 42 ευρωπαϊκές χώρες –ανάμεσά τους και η Ελλάδα- θα ξεκινήσει μέσα στο Μάρτιο η διάθεση των νέων QLED τηλεοράσεων της Samsung, που περιλαμβάνει μοντέλα ανάλυσης 8Κ αλλά και 4Κ.

Η νέα σειρά QLED τηλεοράσεων της Samsung θα διαθέτει έναν σημαντικά διευρυμένο κατάλογο επιλογών, συμπεριλαμβανομένων των 8Κ TVs (σειρά Q950R), με μέγεθος οθόνης έως 98 ίντσες. Συνολικά 20 μοντέλα QLED TV θα διατίθενται σε ανάλυση 4Κ, μέσω των σειρών Q90R, Q85R, Q80R, Q70R και Q60R, με μέγεθος οθόνης από 43 ως 82 ίντσες.

Εξοπλισμένες με την αναβαθμισμένη τεχνολογία Ultra Viewing Angle (Διευρυμένης Γωνίας Θέασης) η σειρά τηλεοράσεων 2019 QLED της Samsung επιτρέπει στον οπίσθιο φωτισμό να διαχέεται ομοιόμορφα στην οθόνη, χάρη στη βελτιωμένη δομή του panel και στους νέους αλγορίθμους βελτιστοποίησης της οθόνης, προκειμένου να διευρύνει την γωνία θέασης της τηλεόρασης. Επιπλέον, τα νέα μοντέλα QLED τηλεοράσεων υποστηρίζουν το HDR10+, που έχει καθιερωθεί ως το πρότυπο της επόμενης γενιάς σε ότι αφορά στην ποιότητα εικόνας, καθώς και τεχνολογία Direct Full Array, η οποία αναλύει τα χαρακτηριστικά της κάθε σκηνής και ελέγχει το φως του οπίσθιου φωτισμού για να βελτιώσει τα επίπεδα αντίθεσης και απεικόνισης του μαύρου χρώματος.

Επιπροσθέτως των σημαντικών αναβαθμίσεων στην ποιότητα εικόνας, οι QLED 8K και 4K θα ενσωματώνουν τον επεξεργαστή εικόνας Quantum Processor, ο οποίος χρησιμοποιεί ΑΙ (Τεχνητή Νοημοσύνη), μέσω του οποίου είναι δυνατή η τεχνολογία αναβάθμισης εικόνας και ήχου σε περιεχόμενο μικρότερης ανάλυσης.

Ακόμα, εκτός από τον επεξεργαστή Quantum Processor, στην έξυπνη πλατφόρμα των QLED τηλεοράσεων της Samsung, έχει προστεθεί η λειτουργία Bixby (2.0) που θα εξασφαλίσει στους χρήστες ευκολότερη και δια-δραστική επικοινωνία με την τηλεόρασή τους.

Οι QLED τηλεοράσεις της Samsung μπορούν, επίσης, να παρέχουν χρήσιμες καθημερινές πληροφορίες, όπως την ώρα, τον καιρό και τίτλους ειδήσεων, ή να προβάλλουν περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες και έργα τέχνης μέσω της λειτουργίας Ambient Mode, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να διακοσμήσουν τον χώρο τους και να δημιουργήσουν την επιθυμητή ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.