Σημαντικοί ρυθμοί ανάπτυξης για την Epson στην Ελλάδα

Σημαντικοί ρυθμοί ανάπτυξης για την Epson στην Ελλάδα

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 22.11.2018

Με ρυθμό ανάπτυξης άνω του 30% στον τζίρο, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κινείται το 2018 το ελληνικό γραφείο της Epson, ξεπερνώντας κατά πολύ το στόχο (22%) που είχε θέσει η εταιρεία στο ξεκίνημα της χρονιάς. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε η Διευθύντρια της Epson στην Ελλάδα, Μαρία Μάσσιου η επιτυχημένη αυτή πορεία είχε ως αποτέλεσμα να ανταποκριθεί και η μητρική εταιρεία εξασφαλίζοντας επιπλέον πόρους στο ελληνικό γραφείο, αυξάνοντας περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό του.

Οι δηλώσεις της κ. Μάσσιου έγιναν στο πλαίσιο του Epson Roadshow που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα (μετά την Αλβανία, την Κύπρο και τη Θεσσαλονίκη) στο πλαίσιο του οποίου η εταιρεία παρουσιάζει το σύνολο των λύσεων που προσφέρει στην αγορά.

Η Epson διατηρεί ηγετική θέση στους inkjet εκτυπωτές, αγγίζοντας το 78% σε μερίδιο αγοράς. Η εταιρεία προσφέρει συνολικά 28 διαφορετικά μοντέλα στη σειρά EcoTank, υπερέχοντας σημαντικά σε ποικιλία προτάσεων από τον ανταγωνισμό. Κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης σειράς είναι η μόνιμη κεφαλή, η αυξημένη αυτονομία σε επίπεδο μελάνης, όπως επίσης και ο καινοτόμος τρόπος γεμίσματος των φιαλιδίων. Όπως μας ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας, κάθε δοχείο χρώματος έχει διαφορετικό κλειδί έτσι ώστε να ταιριάζει αποκλειστικά με το φιαλίδιο γεμίσματος ίδιου χρώματος, αποκλείοντας ενδεχόμενα λάθη. Οι τιμές των μοντέλων της σειράς EcoTank ξεκινούν από τα 139 ευρώ και φθάνουν τα 519 ευρώ για πλήρη all in one μηχανήματα, ενώ το κόστος ανταλλακτικού μελανιού κυμαίνεται από 5 έως 7 ευρώ.

Υψηλά μερίδια κατέχει η Epson και στους στους επαγγελματικούς εκτυπωτές που αγγίζουν το 50% της αγοράς, όπως επίσης και στους βιντεοπροβολείς, φθάνοντας το 42% στην Ελλάδα.

Περίοπτη θέση στην έκθεση του Roadshow είχαν ο inkjet εκτυπωτή WorkForce Enterprise C20590 για επαγγελματικές εκτυπώσεις, που συνδυάζει την εξαιρετικά γρήγορη απόδοση με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η νέα σειρά ασπρόμαυρων EcoTank M2140 με ενσωματωμένο αναπληρούμενο δοχείο μελανιού, αλλά και οι νέοι εκτυπωτές μεγάλου φορμά της σειράς SureColor T. Μοντέλα που διακρίνονται για την ταχύτητα και την αξιοπιστία τους και σε συνδυασμό με τον συμπαγή, κομψό σχεδιασμό τους, είναι ιδανικοί για μηχανικούς και αρχιτέκτονες. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, οι τιμές ξεκινούν λίγο κάτω από τα 1000 ευρώ και φθάνουν έως και τα 2000 ευρώ.

Η εταιρεία παρουσίασε, ακόμη, το ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο εκτυπωτών χωρίς φύσιγγες, με δύο νέα μοντέλα που διαθέτουν το σύστημα μελανιών 5 χρωμάτων, τους L7160 και L7180. Από τις νέες λύσεις σάρωσης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ο καινοτόμος σαρωτής φωτογραφιών FastFoto FF-680W, που προσφέρει δυνατότητες σάρωσης έως 30 φωτογραφίες σε 30 δευτερόλεπτα, καθώς και οι νέα σειρά φορητών σαρωτών WorkForce DS, για γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση εγγράφων εν κινήσει.

Όσον αφορά τα προϊόντα οπτικής απεικόνισης, το ενδιαφέρον συγκεντρώθηκε στο βιντεοπροβολέα φωτισμού έμφασης WXGA LightScene EV-100, με 2.000 lumen σε λευκό χρώμα και με διακριτικό σχεδιασμό, ο οποίος είναι ιδανικός για σήμανση καταστημάτων, εκθεσιακούς χώρους αλλά και ξενοδοχεία και στον EB-L12000Q, έναν πανίσχυρο βιντεοπροβολέα laser 3LCD 12.000 lumen που έχει σχεδιαστεί, μεταξύ άλλων χρήσεων, για την αγορά της ενοικίασης και μόνιμες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και μεγάλα αμφιθέατρα.

Τα προϊόντα διατίθενται στην ελληνική αγορά μέσω των μεταπωλητών και του δικτύου λιανικής με τα οποία συνεργάζεται η εταιρεία.