Η IBM ποντάρει στο cloud με την εξαγορά της Red Hat

Η IBM ποντάρει στο cloud με την εξαγορά της Red Hat

Συντάκτης: Deasy @ 29.10.2018

Αν και το παρατσούκλι της είναι “Μεγάλη Γαλάζια” η ΙΒΜ δεν λέει όχι και στο κόκκινο χρώμα και μετά από αυτή την αρκούντως μπανάλ εισαγωγή μπαίνουμε στο ψητό. Η IBM θα δώσει 33 δισ. δολάρια για να αποκτήσει τον έλεγχο της Red Hat και να εξασφαλίσει με αυτόν τον τρόπο ένα μεγαλύτερο μερίδιο στης στην αγορά των υπηρεσιών cloud όπου σήμερα τον πρώτο λόγο έχουν η Amazon και η Microsoft.

Βεβαίως η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της IBM, Τζίνι Ρόμετι, χαρακτήρισε την εξαγορά ως κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα. Η εταιρεία είναι ήδη στη συγκεκριμένη αγορά, ωστόσο υστερεί έναντι των ανταγωνιστών της σε μερίδιο ενώ τα έσοδα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα υπολείπονται σημαντικά έναντι των επιδόσεων που επιτυγχάνουν άλλοι τομείς στους οποίους ειδικεύεται η IBM.

Για την εξαγορά η ΙΒΜ θα πληρώσει 190 δολάρια για κάθε μετοχή, τιμή που είναι 63% υψηλότερη από το κλείσιμο της μετοχής της Red Hat την Παρασκευή. Η Red Hat αναμένεται να κλείσει τη φετεινή χρονιά με έσοδα της τάξης των 3 δισ. δολαρίων, σχολιάζει το Bloomberg.