Τα Cosmote Family είναι κάτι περισσότερο από οικογενειακά προγράμματα

Τα Cosmote Family είναι κάτι περισσότερο από οικογενειακά προγράμματα

Το 50% των γονέων χρειάζεται βοήθεια για την καθοδήγηση των παιδιών στο Internet.

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 02.04.2018

Σε μια πραγματικότητα όπου σχεδόν το σύνολο των παιδιών είναι αρκετές ώρες την ημέρα online είναι απαραίτητη αυτή η δραστηριότητά τους, η γνώση, η ψυχαγωγία και η κοινωνικοποίηση που αντλούνται από τον ψηφιακό κόσμο να γίνονται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Προς την κατεύθυνση αυτή η Cosmote λανσάρει μια σειρά από υπηρεσίες, δράσεις και εργαλεία κάτω από την “ομπρέλα” Cosmote Family με στόχο να στηρίξουν την οικογένεια και την προσπάθεια των γονιών να προσφέρουν στα παιδιά τους τις απεριόριστες δυνατότητες του Διαδικτύου, να τα καθοδηγήσουν αλλά και να τα προστατεύσουν από πιθανούς κινδύνους.

O Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Διευθυντής Residential Marketing του Ομίλου ΟΤΕ, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των Cosmote Family.

Τα Cosmote Family περιλαμβάνουν νέα εμπλουτισμένα οικογενειακά προγράμματα κινητής, μέσω των οποίων οι γονείς οριοθετούν τη χρήση mobile data των παιδιών, τη νέα προηγμένη εφαρμογή γονικού ελέγχου, αλλά και πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση της οικογένειας, ξεφεύγοντας από τα στενά πλαίσια μιας αυστηρής εμπορικής πρότασης. Ειδικότερα, κάτω από τα Cosmote Family εντάσσονται:

- Τα νέα προγράμματα Cosmote Mobile Family, που εκτός των κλασσικών υπηρεσιών (χρόνος ομιλίας, SMS και ΜΒ) για την οικογένεια προσφέρουν και τη νέα δυνατότητα Family Data Limits, μέσω της οποίας οι γονείς μπορούν να ορίζουν τον όγκο δεδομένων που θα καταναλώσουν τα παιδιά τους στη διάρκεια του μήνα, εκπαιδεύοντάς τα στην ορθολογική χρήση του Internet.

- Τη Η νέα εξελιγμένη εφαρμογή γονικού ελέγχου Cosmote Family Safety. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ενημερώνονται για τα sites και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους, αποκλείοντας εκείνα που θεωρούν ακατάλληλα, να θέτουν όρια στον χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά στο Internet και να τα προστατεύουν κατά την πλοήγηση στα κοινωνικά δίκτυα (cyberbullying, predators). Η εφαρμογή παρέχει κάλυψη σε όλες τις συσκευές (κινητό, tablet, υπολογιστή), σε όποιο δίκτυο και αν είναι συνδεδεμένες (Wifi, 3G/4G). Η εφαρμογή Cosmote Family Safety είναι διαθέσιμη (App Store, Google Play) για όλους τους συνδρομητές κινητής της εταιρείας και παρέχεται δωρεάν για τους συνδρομητές των προγραμμάτων Cosmote Mobile Family (μέχρι τέλος Ιουνίου παρέχεται δωρεάν στο σύνολο των συνδρομητών και αργότερα η χρέωση είναι 2,99 ευρώ/μήνα). Μπορεί να εγκατασταθεί σε έως 5 συσκευές, με λειτουργικό σύστημα Android, iOS και Windows (για laptops/desktops).       

- Συνέργειες με έγκριτους φορείς και εκπαίδευση γονέων. Για την εκπαίδευση του κοινού, η Cosmote δημιούργησε το νέο portal e-parenting, όπου οι γονείς μπορούν να αναζητούν άρθρα για το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης από εξειδικευμένους φορείς, να ενημερώνονται για τις νέες τάσεις, εφαρμογές, αλλά και τα νέα σημεία επαφής των παιδιών στο digital περιβάλλον. Για το περιεχόμενο του e-parenting η Cosmote συνεργάζεται με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

 

Η πλειοψηφία των γονέων ανησυχεί για την ασφάλεια των παιδιών

Την ανησυχία μιας πολύ σημαντικής μερίδας των γονέων για την ασφάλεια των παιδιών κατά την πλοήγησή τους στο Internet αναδεικνύει η έρευνα που διενεργήθηκε από την MRB Hellas για λογαριασμό της Cosmote. Ειδικότερα, σε ποσοστό 74%, οι γονείς στην Ελλάδα θεωρούν ότι το Internet έχει περισσότερα οφέλη από κινδύνους, ωστόσο το 55% ανησυχεί για την ασφάλεια των παιδιών κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, με κύριους λόγους ανησυχίας να είναι η «υπερβολική ενασχόληση με το Internet» (78%), η «έκθεση σε επιβλαβές/ακατάλληλο περιεχόμενο» (71%), η κλοπή προσωπικών δεδομένων (69%) και η «σεξουαλική παρενόχληση» (68%).    

 

To 50% των ερωτηθέντων γονέων, πιστεύει ότι χρειάζεται βοήθεια ώστε να μπορεί να συμβουλεύει πιο αποτελεσματικά τα παιδιά για την ασφαλή χρήση του Internet, ενώ σε ποσοστό 58% οι γονείς δηλώνουν ότι δεν χρησιμοποιούν κάποιας μορφής γονικό έλεγχο, με έναν από τους βασικούς λόγους να είναι η άγνοια για τα εργαλεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Το 64% των γονιών που δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν γονικό έλεγχο (27% του συνολικού δείγματος), απλά παρακολουθούν το ιστορικό κίνησης του παιδιού. 

Σύμφωνα με την έρευνα της MRB, η χρήση του Internet από τα παιδιά, διαμορφώνεται σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά (93%) σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Στο ηλικιακό γκρουπ 12-18 ετών, η χρήση είναι καθολική, ενώ ακόμη και στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών, η διείσδυση διαμορφώνεται σε 87%.