H Alexa γελάει

H Alexa γελάει

Και αυτό δεν είναι καθόλου αστείο

Συντάκτης: Deasy @ 08.03.2018

 

Φαντάσου τη σκηνή να είσαι μόνος (ή μόνη) στο σπίτι και ξαφνικά να ακούγεται ένα γέλιο. Όχι από κάποιον γείτονα, όχι από την τηλεόραση αλλά από κάπου μέσα στο σπίτι σου. Οπλίζεσαι με κουζινομάχαιρο και περιμένεις τη στιγμή που θα αναμετρηθείς με τη μοίρα σου.

Εκτός και αν είσαι από εκείνους που έχουν προμηθευτεί τον οικιακό βοηθό Alexa της Amazon οπότε έχεις συνηθίσει να ακούς γέλια εκεί που κανονικά δεν θα έπρεπε να ακούς τίποτα.

Κάτοχοι της συσκευής στις ΗΠΑ αναφέρουν εδώ και λίγες μέρες πως η Alexa βγαίνει από την κατάσταση αδράνειας και μαζί με το ξύπνημά της ρίχνει και ένα γέλιο που άμα το ακούσεις μέσα στην ησυχία σίγουρα θα ταραχτείς, όπως θα σε πείσει αυτό εδώ το βίντεο.

Η Amazon λέει πως έχει λάβει υπόψιν τις αναφορές των χρηστών και πως εργάζεται για να λύσει το πρόβλημα. Αυτό έλειπε να μην εργάζεται. Όπως φαίνεται, πολλοί στο άκουσμα της είδησης θυμήθηκαν την ατάκα του υπολογιστή HAL 9000 από την Οδύσσεια του Διαστήματος που, αρνούμενος στον Ντέιβ να ανοίξει την πόρτα του διαστημοπλοίου, λέει “Συγγνώμη Ντέιβ, φοβάμαι πως δεν μπορώ να το κάνω αυτό”. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, η σκηνή είναι αυτή:

Υποθέτουμε πως οι κάτοχοι του Amazon Alexa δεν είχαν στο μυαλό τους τέτοιες… λαχτάρες όταν αγόραζαν τη συσκευή.