Στην κούρσα για τους ψηφιακούς βοηθούς η Apple εκπροσωπείται από την Siri, η Microsoft από την Cortana και η Google από το Allo που βασικά είναι ένα υποσύστημα αυτού που η εταιρεία ονομάζει Google Assistant.
Στο πλαίσιο του Google i/O η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τρίτοι κατασκευαστές θα μπορούν να αναπτύσσουν εφαρμογές πάνω στη φωνητική της πλατφόρμα, σχολιάζοντας πως υπάρχει λαμπρό πεδίο δόξης, καθώς το 70% των αναζητήσεων (και των συνομιλιών, δηλαδή) που γίνονται με το Assistant πραγματοποιούνται σε φυσική γλώσσα. Ο χρήστης δεν λέει, για παράδειγμα, “συνταγή κέικ”, όπως ίσως θα έγραφε αναζητώντας σχετικές πληροφορίες αλλά “θέλω συνταγές για κέικ σοκολάτας”.
Η Google λέει πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι αυτή τη στιγμή εγκατεστημένη σε περίπου 100 εκατ. συσκευές αλλά αυτό δεν είναι τίποτα, αν σκεφτείς πως μιλάμε για μόλις το 5% των συσκευών με Android. Επίσης, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν το Google Assistant πολύ απλά διότι δεν διαθέτουν συσκευή με Android και για να μην τα πολυλογούμε η εταιρεία πήδηξε το χαντάκι και διαθέτει πια το λογισμικό και για τα iPhones.
Θα σκεφτείς τώρα και απολύτως λογικά πως αν κάποιος έχει ήδη εγκατεστημένο έναν ψηφιακό βοηθό όπως η Siri γιατί να λοξοκοιτάζει αλλού. Η Google ελπίζει πως θα συμβεί ακόμα και εξαιτίας της απλής περιέργειας που μπορεί να έχουν οι χρήστες iPhone. Για να δούμε…