Θέλεις να κάνεις τη διαφορά;

Θέλεις να κάνεις τη διαφορά;

Η Vodafone σου δίνει την ευκαιρία με το πρόγραμμα Vodafone World of Difference.

Συντάκτης: Deasy @ 29.09.2016

Έχεις σκεφτεί δράσεις και πρωτοβουλίες που θα βοηθούσαν το έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών; Διαθέτεις τις γνώσεις, τις ικανότητες αλλά και το απαραίτητο πάθος ή τη δέσμευση για να αναλάβεις το ρόλο που απαιτούν οι δράσεις που έχει σκεφτεί; Έχεις έρθει σε επαφή με κάποιον Οργανισμό αλλά δεν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για την εργασία και την αμοιβή σου;

Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference σου δίνει την ευκαιρία να γίνουν πράξη όλα όσα θα ήθελες και εσύ να προσφέρεις αλλά και ο Οργανισμός της επιλογής σου να σου παρέχει.

Μέσα από την πρωτοβουλία της Vodafone, που πραγματοποιείται φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά, 10 νέοι έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για έξι μήνες στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, καλύπτοντας ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας. Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός, καθώς δημιουργεί θέσεις εργασίας σε νέους (όπως εσύ), ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το έργο κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών της χώρας να επιτελέσουν σημαντικό έργο με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη κοινωνία και στην ενδυνάμωση των σκοπών τους. Οργανισμών που μπορεί να έχουν ευρύτερο αντικείμενο, όπως την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αποκλεισμένες ή ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το περιβάλλον, οι τοπικές κοινωνίες κ.α.

Οι 10 νικητές που αναδείχθηκαν μέσα από το προηγούμενο πρόγραμμα Vodafone World of Difference.

Μέσα λοιπόν από το πρόγραμμα Vodafone World of Difference, όσοι νέοι συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, αλλά και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους, ως πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Παράλληλα, νέοι με όραμα, που επιθυμούν με την εργασία τους να καλύψουν πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πλέον τη δυνατότητα να απασχοληθούν αμειβόμενοι σε κοινωφελείς οργανισμούς, μέσω του προγράμματος.

 Φέτος, το πρόγραμμα εστιάζει στις ηλικιακές ομάδες 18-35 με στόχο να αποτελέσει ένα μικρό αντίβαρο στο υψηλό ποσοστό νεανικής ανεργίας της χώρας μας. Αν ανήκεις σ’ αυτό το ηλικιακό γκρουπ και έχεις έρθει σε επαφή με τον Οργανισμό που θέλεις να εργαστείς και επιπλέον έχεις συμφωνήσει μαζί του για το συγκεκριμένο έργο που θα αναλάβεις και την περίοδο απασχόλησής σου, μη χάνεις χρόνο, δοκίμασέ το!

Πριν από εσένα, το Vodafone World of Difference έχει αναδείξει (τα προηγούμενα 6 χρόνια) 44 νικητές, που εργάστηκαν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πάρος και Πρέσπες, προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης και σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία. Οι νικητές αυτοί προσέφεραν με την εργασία τους στο έργο 41 οργανισμών όπως η Κιβωτός του Κόσμου, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η ΕΛΕΠΑΠ, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Equal Society, το Make a wish κ.α

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής World of Difference  γίνεται ηλεκτρονικά, μέσα από την ιστοσελίδα της Vodafone στο Vodafone World of Difference - Vodafone.gr, ενώ η περίοδος υποβολής είναι ανοιχτή μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου.