Οι 5 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών στο Android

Οι 5 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών στο Android

Τσέκαρέ τες πριν ανεβάσεις τις φωτογραφίες στο Instagram.

Συντάκτης: Deasy @ 24.12.2019

Η επεξεργασία των φωτογραφιών έχει αποενοχοποιηθεί από τις αρχές της ιστορίας της φωτογραφίας. Δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να αισθάνεσαι άσχημα. Ακόμα και οι φωτογραφίες από πολύ ακριβές φωτογραφικές μηχανές έχουν κάποιες φορές την ανάγκη μιας (μικρής ή μεγάλης) επεξεργασίας. Πόσο μάλλον από ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο οι δυνατότητες παραμετροποίησης είναι πιο περιορισμένες; Ένα μικρό κροπάρισμα, ώστε το κάδρο να είναι αυτό που ήθελες ακριβώς, μία αύξηση στον τόνο των χρωμάτων, μία αύξηση στην αντίθεση ή στην έκθεση, όλα τα παραπάνω αλλά και αρκετά ακόμα είναι μέσα στο «παιχνίδι» για να αναδείξεις καλύτερα τις φωτογραφίες που τραβάς. Αν νιώθεις ότι οι δυνατότητες επεξεργασίας που σου παρέχει το smartphone που κρατάς στα χέρια σου δεν σε ικανοποιούν ή ότι οι αντίστοιχες του Instagram είναι περιορισμένες, παρακάτω μπορείς να βρεις τουλάχιστον μία που θα σε αφήσει απόλυτα ευχαριστημένο. Και το καλύτερο από όλα, είναι δωρεάν για όλα τα Android smartphones.

 

Snapseed

Ίσως η καλύτερη και πληρέστερη εφαρμογή που μπορείς να βρεις, αυτή που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι περισσότεροι από τους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς στο Instagram για το ρετουσάρισμα των εικόνων τους. Διαθέτει δεκάδες εργαλεία για να τροποποιήσεις και να επεξεργαστείς τις εικόνες σου, με όλες τις τυπικές ρυθμίσεις, έως και αρκετά προηγμένες, με τα οποία μπορείτε να επεξεργαστείτε επιμέρους σημεία της εικόνας. Για παράδειγμα, η «βούρτσα» με την οποία μπορείτε να επέμβετε σε συγκεκριμένα σημεία της λήψης αλλάζοντας το επίπεδο της έκθεσης, της θερμοκρασίας ή του κορεσμού ή η «επιδιόρθωση» όπου το πρόγραμμα «γιατρεύει» συγκεκριμένα σημεία που θα υποδείξεις με βάση τα χρώματα που το περιβάλλουν. Για να εκμεταλλευτείς πλήρως το Snapseed θα χρειαστείς ένα μικρό διάστημα εξοικείωσης, ώστε να μάθεις πως ακριβώς λειτουργούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία αλλά μόλις περάσεις αυτό το στάδιο μάλλον θα γίνει η πρώτη σου επιλογή μετά από κάθε φωτογραφία που τραβάς.

Play Store: https://bit.ly/1fSbnia


VSCO

Μία αναζήτηση στο hashtag #vsco μέσα στο Instagram είναι αρκετή για να σου δείξει πόσο δημοφιλής είναι και η συγκεκριμένη εφαρμογή μεταξύ των Instagrammers. Ταυτόχρονα, όπως θα αντιληφθείς από το περιβάλλον της εφαρμογής (αλλά και από την προηγούμενη αναζήτηση), οι χρήστες του VSCO αποτελούν μία κοινότητα που συνδέονται ο ένας με τον άλλο, δημιουργώντας ένα δεύτερο επίπεδο επαφής, εκτός του Instagram. Ταυτόχρονα, μέσω της κοινότητας μπορείς να εκπαιδευτείς και να γίνεις καλύτερος στη διαδικασία επεξεργασίας των φωτογραφίας.

Πάμε τώρα και στα προεγκατεστημένα εργαλεία επεξεργασίας, τα οποία περιλαμβάνουν μια πλούσια γκάμα φίλτρων, όπως στο Instagram αλλά και ένα πλούσιο μενού ρυθμίσεων στις οποίες μπορείτε να επέμβετε. Επιπλέον, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσετε «συνταγές επεξεργασίας». Πιο απλά, η εφαρμογή αποθηκεύει (εφόσον το θελήσεις) την επεξεργασία που πραγματοποιείς σε μια εικόνα, την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις άμεσα στις επόμενες.  

Play Store: https://bit.ly/1iyYYXr

 

Adobe Photoshop Lightroom

Αν είχες κάποια προηγούμενη επαφή με τα προγράμματα της Adobe μάλλον δεν θα δυσκολευτείς να χρησιμοποιήσεις και την mobile έκδοσή τους. Αν μάλιστα χρησιμοποιείς τα προγράμματα της Adobe (την επί πληρωμή έκδοσή τους όχι τη σπασμένη) στον υπολογιστή σου μπορείς να πάρεις δωρεάν και αρκετά extra χαρακτηριστικά, όπως ο συγχρονισμός των φωτογραφιών (Adobe Creative Cloud), η επεξεργασία RAW αρχείων ή η διόρθωση της εικόνας σε συγκεκριμένα σημεία της.

Το βασικό μενού της εφαρμογής περιλαμβάνει μια πλούσια παλέτα εργαλείων, σε αρκετά από τα οποία μπορείς να επιλέξεις την αυτόματη διόρθωση, η οποία γίνεται με βάση τις προδιαγραφές της φωτογραφίας. Όπως και στις υπόλοιπες έτσι και στο συγκεκριμένο app υπάρχουν αρκετά φίλτρα επεξεργασίας, ενώ θα βρεις και αρκετά presets, δηλαδή προεγρατεστημένες ρυθμίσεις επεξεργασίας που μπορείς να εφαρμόσεις και στη δική σου φωτογραφία.

Play Store: https://bit.ly/1IMPfEQ

 

Lens Distortions

Θέλοντας να αποφύγουμε την επανάληψη εφαρμογών που προσφέρουν επεξεργασία εικόνας με παρόμοια λογική θα σου προτείνουμε μία, που προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση. Το Lens Distortions. Το συγκεκριμένο app ξεφεύγει εντελώς από τη λογική των τριών προηγούμενων και μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με αυτές. Εδώ μπορείς να προσθέσεις στην φωτογραφία σου εφέ, όπως μία πηγή φωτός, βροχή, χιόνι κ.α., ρυθμίζοντας ταυτόχρονα το επίπεδο εφαρμογής τους. Όπως θα έχεις την ευκαιρία να διαπιστώσεις τα εφέ, εφόσον προσαρμοστούν σωστά είναι αρκετά αληθοφανή και μπορούν να προσφέρουν μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα στην εικόνα. Η εφαρμογή προσφέρει και αρκετά extra εργαλεία επί πληρωμή, ενώ έχει δημιουργήσει και τη δική της κοινότητα στο Instagram.

Play Store: https://bit.ly/2BfG1nH

 

Prisma

To Prisma όταν λανσαρίστηκε, πριν από περίπου πέντε χρόνια, έκανε αρκετό θόρυβο, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έτρεξαν να την εγκαταστήσουν. Πολύ γρήγορα ο θόρυβος αυτός κόπασε. Η αλήθεια είναι ότι το Prisma διαφοροποιείται στην επεξεργασία, αφού αντί για τα συνήθη φίλτρα που συναντάμε στις υπόλοιπες, εδώ αυτά που προσφέρονται μετατρέπουν την εικόνα σου σε ένα είδος artwork. Και αυτός είναι ο λόγος που το προτείνουμε. Ο αριθμός των δωρεάν φίλτρων είναι σίγουρα μικρός, με την εφαρμογή να προσφέρει πολύ περισσότερα επί πληρωμή. Θετικό στοιχείο είναι επίσης ότι από την εικόνα μετά την εφαρμογή του φίλτρου έχει αφαιρεθεί το λογότυπο του app.

Play Store: https://bit.ly/2a3PxTv