Πήρε κεφάλι το Android

Πήρε κεφάλι το Android

Συντάκτης: Deasy @ 04.04.2017

Το Business Insider είχε την Κυριακή ένα δημοσίευμα που υποστήριζε πως το smartphone “πρόκειται να πεθάνει” και ο τίτλος του καλόυ συναδέλφου εδώ που τα λέμε δεν μας λέει και κάτι νέο. Ολοι κάποτε θα πεθάνουμε, κυριολεκτικά ή μεταφορικά.

Όμως πριν σπεύσουμε στα μνημόσυνα των smartphones σειρά έχουν άλλοι, για παράδειγμα οι προσωπικοί υπολογιστές που στο (χμ) πρόσωπο των smartphones και των tablets βρήκαν τον μάστορά τους.

Αν οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν προσωπικούς υπολογιστές το προφανές είναι πως δεν θα χρησιμοποιούν και τα λειτουργικά συστήματα που φτιάχτηκαν για τους υπολογιστές και όταν μιλάμε για λειτουργικά συστήματα το μυαλό μας πηγαίνει , πού αλλού, στα Windows.

Σύμφωνα λοιπόν με την Statcounte το μερίδιο των συσκευών με Android που συνδέθηκαν με το Internet τον Μάρτιο που μόλις μας πέρασε ήταν ελαφρώς μεγαλύτερο από το ποσοστό των συσκευών με Windows. Το σκορ έγραψε, 37,93% για το Android, έναντι 37,91% για τα Windows και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Ένα σπίτι μπορεί να έχει 2 ή 3 συσκευές με Android (ή iOS) αλλά μόλις μία με Windows και αυτό υπό προϋποθέσεις. Ενδεχομένως λοιπόν αυτή η αλλαγή στην κατάταξη θα έπρεπε να είχε συμβεί πολύ νωρίτερα και η πραγματική είδηση να βρίσκεται στο ότι χρειάστηκε να περάσουν τόσα χρόνια για να δούμε μια αλλαγή στην πρώτη θέση. Ετσι για να έχεις μια εικόνα του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, το ποσοστό των Windows πριν από 5 μόλις χρόνια ήταν στο 82%.