Πόσο εξαρτημένος είσαι από το Instagram;

Πόσο εξαρτημένος είσαι από το Instagram;

Την απάντηση θα σου δίνει η ίδια η εφαρμογή.

Συντάκτης: Deasy @ 17.05.2018

Συμβαδίζοντας με τις ρυθμίσεις διαχείρισης χρόνου που ανακοίνωσε πρόσφατα η Google για το Android το Instagram προχωράει σε μια αντίστοιχη προσθήκη, μέσω της οποίας οι χρήστες του εφαρμογής θα γνωρίζουν πόσο χρόνο καταναλώνουν στην εφαρμογή.

Η είδηση έγινε αρχικά γνωστή από την Jane Manchun Wong, που αρκετές φορές στο παρελθόν έχει αποκαλύψει επερχόμενα χαρακτηριστικά εφαρμογών, καταγράφηκε αμέσως μετά από το TechCrunch και αργότερα επιβεβαιώθηκε από το CEO του Instagram, Kevin Systrom.

Ψάχνοντας τον κώδικα του Instagram η Jane Manchun Wong ανακάλυψε ένα νέο στοιχείο κάτω από την περιγραφή «time spent» (χρόνος που καταναλώθηκε) και ο οποίος στο μενού της εφαρμογής, όταν πλέον λανσαριστεί, θα εμφανίζεται κάτω από την επιλογή «usage insights» (στοιχεία χρήσης). Αν και η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής του Instagram, δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία που θα δίνει, δηλαδή αν θα αφορά το σύνολο της χρήσης, του μήνα ή της εβδομάδας.

Με δεδομένες τις προθέσεις και της Apple να επιτρέπεται η εφαρμογή ελέγχου της χρήσης των προϊόντων της σε παιδιά, μήπως βαδίζουμε σε μια εποχή όπου οι εταιρείες τεχνολογίας θα δείχνουν όλο και περισσότερο μια πιο υπεύθυνη στάση στο κομμάτι της εξάρτησης του κοινού από την τεχνολογία;