Αλλη μια καλή χρονιά για το Facebook

Αλλη μια καλή χρονιά για το Facebook

Με ένα μικρό στραβοπάτημα

Συντάκτης: Deasy @ 01.02.2018

Δεν μπορεί βέβαια να πηγαίνεις… τρένο μονίμως, κάποια στιγμή θα στραβοπατήσεις και αυτό συνέβη με το Facebook που για πρώτη φορά στην ιστορία του ανακοίνωσε πως ο αριθμός των ημερησίων χρηστών σε ΗΠΑ και Καναδά σημείωσε κάμψη.

Μη φαντάζεσαι καμία καταστροφή, από τους 185 εκατ. χρήστες ημερησίως του τρίτου τριμήνου έπεσε στους 184 εκατ., μιλάμε δηλαδή για μια πτώση μικρότερη του 1%. Σε τελική ανάλυση και αν το δούμε σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2016 δεν υπάρχει πτώση αλλά αύξηση κατά 4 εκατ. χρήστες, οπότε προς τι η ανησυχία;

Κάποιοι μπορούν να πουν πως είναι τα πρώτα σημάδια της ωρίμανσης ή της κόπωσης αν προτιμάτε. Σε κάθε περίπτωση τα οικονομικά στοιχεία δεν έχουν λόγο να προκαλούν ιδιαίτερες αϋπνίες στον Μαρκ και τους συνεργάτες του.

Συνολικά και για όλη τη χρονιά το Facebook ανακοίνωσε έσοδα 40,6 δισ. δολαρίων έναντι 27,6 δισ. το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 47%. Αυτό μας φαίνεται εξαιρετική επίδοση και αν τυχόν σε ενδιαφέρει, από τα 40,6 δισ. τα 39,9 δισ. αποτελούν έσοδα από τη δαφημιστική του πλατφόρμα.

Επίσης συνολικά και για το τέλος του 2017 το Facebook αναφέρει πως 1,4 δισ. άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν σε καθημερινή βάση, αριθμός αυξημένος κατά 14%, ενώ ο αριθμός των μοναδικών χρηστών ανά μήνα έφτασε τα 2,13 δισ. επίσης αυξημένος κατά 14%.

Στην Ευρώπη το 2017 έκλεισε με 277 εκατ. ενεργούς χρήστες, τρία εκατ. περισσότερους από το τρίτο τρίμηνο και τέσσερα σε σχέση με έναν χρόνο πριν.Επίσης, εμείς οι της Ευρώπης δηλαδή, συνεισφέραμε 3,25 δισ. δολάρια στα έσοδα του Facebook στο 4ο τρίμηνο του ’17, ενώ το μέσο έσοδο ανά χρήστη ήταν 8,86 δολάρια. Ετσι για τη σύγκριση, στις ΗΠΑ και τον Καναδά το αντίστοιχο μέσο έσοδο είναι 26,76 δολάρια.