Νέα κάμερα 360 μοιρών από την Samsung

Νέα κάμερα 360 μοιρών από την Samsung

Συντάκτης: Deasy @ 30.03.2017

Το μενού της χθεσινής εκδήλωσης της Samsung δεν είχε μόνο Galaxy S8. Το νέο smartphone ήταν το κυρίως πιάτο, το οποίο συνοδευόταν από δύο ακόμη προϊόντα, αναβαθμίσεις συσκευών που γνωρίσαμε πέρυσι.

Αρχικά, ήταν η κάμερα 360 μοιρών Gear 360 2017 (με την αναφορά της χρονιάς να διαχωρίζει το συγκεκριμένο προϊόν από το περυσινό) την οποία η κορεάτικη εταιρεία φρόντισε να αναβαθμίσει σε πολλά σημεία. Σε ότι αφορά την εξωτερική της εμφάνιση, η Samsung συνδυάζει το περυσινό σφαιρικό σχήμα της κάμερας με την προσέγγιση της LG, ενσωματώνοντας και τη λαβή της κάμερας στη συσκευή (το ρόλο της λαβής στο μοντέλο του 2016 έπαιζε ένα μικρό τριποδάκι). Η Samsung έχει μειώσει το βάρος και τις διαστάσεις του Gear 360, ενώ ακόμα πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι έχει αυξήσει πλέον τις συσκευές με τις οποίες συνεργάζεται η κάμερα, εντάσσοντας (εκτός από τα smartphones της) και PCs, Macs, iPhone στις συμβατές συσκευές (είναι απαραίτητο το κατέβασμα εφαρμογής ή software ανάλογα με τη συσκευή).

Η νέα Gear 360 προσφέρει δυνατότητα εγγραφής video ανάλυσης 4Κ, φωτογραφίες ανάλυσης 15 megapixel, μνήμη έως 256GB με τη χρήση κάρτας μνήμης, ενώ οι δυνατότητα διαμοιρασμού του περιεχομένου έχουν εμπλουτιστεί πλέον και με τη δυνατότητα live broadcast μέσω social media.

H δεύτερη συσκευή είναι το Gear VR 2017, το οποίο έχει υποστεί το απαραίτητο face lifting, διαθέτει πλέον remote control και είναι συμβατό με τα μοντέλα της σειράς Galaxy S (από το S6 και πάνω) αλλά και το Note 5. Η συσκευή διαθέτει ειδικό adaptor είτε για micro USB υποδοχή είτε για USB Type C, ενώ το διαθέσιμο περιεχόμενο περιλαμβάνει πλεόν περισσότερες από 600 εφαρμογές.