Τα νέα (online) διλήμματα του νεανικού έρωτα

Τα νέα (online) διλήμματα του νεανικού έρωτα

Συντάκτης: Sofia Gkiousou @ 02.02.2012

Αν θυμάστε με τρόμο τα θέματα που αντιμετωπίζατε με τους νεανικούς σας έρωτες ένα πράγμα θα σας πω. Δεν έχετε δει τίποτα. Και πάλι καλά να λέμε.

Στο λεωφορείο τις προάλλες άκουσα μία συζήτηση από τρεις κοπέλες - άντε το πολύ στα 16 τους έτη. Γλώσσα δεν έβαλαν μέσα από την ανάλυση. Όταν κατέβηκαν από το λεωφορείο - μισή ώρα μετά - ακόμα ΔΕΝ το είχαν λύσει. Κι έτσι ξαφνικά, χωρίς να έχω παιδιά ή ξαδέλφια σε αυτή την ηλικία, έμαθα το δράμα του νεανικού έρωτα σήμερα.

Το μεγάλο θέμα των κοριτσιών ήταν ότι η μία - ας την πούμε Βαγγελίτσα - είχε λάβει αίτημα φιλίας στο facebook από έναν πρώην της που μάλιστα έβγαινε με μία τέταρτη φίλη τους, με την οποία δε μιλούσανε τώρα, γιατί στο πάρτι μίας πέμπτης φίλης τους είχανε μάθει ότι ετούτη η τσουράπω κάτι άσχημο είχε πει για την αδελφή της Βαγγελίτσας και ο πρώην τα ήξερε αλλά της έκανε πλάτες, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η προδότρα έστελνε DM μέσω twitter στον Αρτέμη Μάτσα πρώην... τέλος πάντων, πάει μακριά η βαλίτσα και η υπόθεση γίνεται ακόμα περισσότερο κουβάρι. Το ζητούμε για τη Βαγγελίτσα ήταν να αναλύσουν με τις δύο φίλες της στο λεωφορείο την αίτηση φιλίας στο Facebook από τον πρώην γκομενίσκο και αν θα πρέπει να κάνει

α) τίποτα

β) απόρριψη

γ) αποδοχή

Τώρα εσύ μπορεί αυτό να το βρίσκεις ολίγον υπερβολικό αλλά εγώ θυμάμαι τα δράματα που ζούσαμε ως νέοι και ερωτευμένοι και δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να ‘χω να ασχοληθώ και με τις ηλεκτρονικές και online επιπλοκές! Εμείς το πολύ πολύ να ανησυχούσαμε ότι ο πατέρας μας την έχει στήσει στη γωνία και θα γίνει μεγάλο πατιρντί αργότερα που μας τσάκωσε με έναν άπλυτο μαλλιά (όλοι ήταν άπλυτοι ΚΑΙ μαλλιάδες στα μάτια των αυστηρών πατεράδων). Η δικιά μου η γενιά που δεν είχε και κινητά δεν έπεφτε και σε διάφορες αθλιότητες όπως 200 μηνύματα τη μέρα ή φωτογραφίες με το βλέμμα το δήθεν μου μοιραίο για να κυκλοφορούν μετά ως ενοχοποιητικά στοιχεία.

Πώς τη γλιτώσαμε έτσι.

Τώρα ετούτη η ταλαίπωρη γενιά, δε φτάνει που οι ορμόνες τους κάνουν πάρτι λόγω ηλικίας, έχουν να κουλαντρήσουν και τα κινητά, το email, το web, το facebook, το twitter και όλα τα υπόλοιπα που εμφανίζονται από ‘δω κι από κει.

Δε θέλω καν  να μιλήσω για την πιθανή αποκάλυψη πληροφοριών που δε θα αποκάλυπταν ποτέ σε άλλη ηλικία ούτε για θέματα ασφάλειας και εκπαίδευσης. Αυτά είναι μεγάλα και σημαντικά μεν, δεν πονάνε τη Βαγγελίτσα δε. Τούτο που την απασχολεί είναι γιατί ο πρώην της έκανε αίτημα φιλίας (τι εννοεί ο ποιητής) και πώς πρέπει να πράξει εκείνη.

Χίλιες φορές να την έπιανε ο πατέρας της να φιλιέται με έναν άπλυτο μαλλιά στη γωνία.