5 εφαρμογές για video editing από το smartphone σου

5 εφαρμογές για video editing από το smartphone σου

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κοντογιάννη @ 13.03.2023

Με το Youtube & το TikTok να αποτελούν πλέον must – have εφαρμογές σε κάθε smartphone, η έννοια του βίντεο έχει αλλάξει εντελώς μορφή. Τα σύντομα shorts έχουν αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, μιας και τις περισσότερες φορές συνδυάζουν σύντομη διάρκεια με περιεκτικό περιεχόμενο.

Από ένα βίντεο αναδρομής μέχρι μια περιήγηση σε ένα καινούργιο μέρος, κάθε βίντεο έχει τη δική του… «ιεροτελεστία», που ακούει στο όνομα editing. Μουσική, εικόνες, εφέ, είναι κάποια απαραίτητα βήματα πρώτού πατήσετε το κουμπί του share. Κι επειδή πλέον θέλουμε να κάνουμε τα πάντα από το smartphone μας εύκολα & γρήγορα, συγκεντρώσαμε τις 5 καλύτερες εφαρμογές, που απευθύνονται ακόμη και στον πιο αρχάριο:

FilmoraGO

Μια αρκετά δημοφιλής εφαρμογή για edit από smartphone, είναι το FilmoraGO. Μπορείτε να την κατεβάσετε πολύ εύκολα τόσο σε Android όσο και iOS συσκευές. Είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργείτε απευθείας βίντεο για Youtube ή TikTok, προσθέτοντας μουσική, εφέ κείμενο κλπ.

Σας δίνει μάλιστα τη δυνατότητα να επιλέξετε από μια βιβλιοθήκη 1.000 κομματιών μουσικής, ενώ παράλληλα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας voice over, για να ακούγεται στο background. Αν ωστόσο, θέλετε περισσότερες επιλογές και εργαλεία, μπορείτε να επιλέξετε την έκδοση με τη μηνιαία συνδρομή.

CapCut

Μια ακόμη πρόταση για μικρής διάρκειας βίντεο είναι το CapCut. Το κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι ότι δίνει τη δυνατότητα γρήγορου editing, όπως πχ να κάνετε μια σύντομη περικοπή ενός κλιπ. Ταυτόχρονα, μπορείτε να προσθέσετε εφέ, φίλτρα, μουσική, ώστε να δώσετε μια δόση… ζωντάνιας στο βίντεο σας. Εκτός από τραγούδια, εντός εφαρμογής υπάρχει και μια μεγάλη γκάμα ηχητικών εφέ, αν για παράδειγμα θέλετε να φτιάξετε ένα αστείο βιντεάκι.

VivaVideo

To VivaVideo είναι ένα edit app ιδιαίτερα εύχρηστο, για κάθε είδους επεξεργασία βίντεο. Όλα τα εργαλεία που χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε, είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο. Η προσθήκη μουσικής, εφέ, φίλτρων, φωτογραφιών κ.α γίνεται πολύ εύκολα με ένα κλικ, ενώ παράλληλα η εφαρμογή προσφέρει πληθώρα ρυθμίσεων, όπως αλλαγή της φωτεινότητας, θολό backround κ.α. Μάλιστα, δίνεται και η επιλογή ενσωμάτωσης υποτίτλων στα βίντεο, χωρίς να αλλοιωθεί καθόλου η ποιότητα, καθώς εξασφαλίζεται ανάλυση από 720p έως και 4K. Όπως και πολλές άλλες εφαρμογές, έτσι και η συγκεκριμένη, διαθέτει επί πληρωμή έκδοση για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Action Director

Όπως γίνεται φανερό κι από το όνομα του, μέσα από το Action Director έχετε τη δυνατότητα απευθείας εγγραφής βίντεο κι έπειτα edit. Kι εδώ τα διαθέσιμα εργαλεία είναι πολλά: από ρύθμιση της φωτεινότητας, των αντιθέσεων και των χρωμάτων, μέχρι δημιουργία εφέ ή GIF. Φυσικά, είστε ελεύθεροι να προσθέσετε τη μουσική που θέλετε, να κάνετε μιξ ήχων, αλλά και να φτιάξετε το δικό σας κείμενο, δημιουργώντας αρχεία, έως και Ultra HD 4K ανάλυση.

Adobe Premiere Rush

To Adobe Premiere Rush είναι μια εφαρμογή, που σίγουρα θα απελευθερώσει κάθε δημιουργικό σας ταλέντο. Μέσα από αυτήν θα εξασφαλίσετε βίντεο υψηλής ανάλυσης και ταυτόχρονα μια γκάμα εργαλείων επεξεργασίας όπως trim, crop, flip, mirror κ.α. Μόλις ολοκληρώσετε την επεξεργασία, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε «την τελευταία πινελιά» όπως φωτογραφίες, εφέ, ήχο, επιλέγοντας ό, τι σας αρέσει από τη βιβλιοθήκη περιεχομένου. Τέλος, με μια μικρή χρέωση το Adobe Premiere Rush προσφέρει μια πλήρως αναβαθμισμένη έκδοση, με ακόμη περισσότερες δυνατότητες.