Έτσι θα αποκτήσετε τη μηχανή αναζήτησης Bing με το ChatGPT

Έτσι θα αποκτήσετε τη μηχανή αναζήτησης Bing με το ChatGPT

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 08.02.2023

Η Microsoft «πυροδότησε τη βόμβα» πριν από μερικές ώρες, ανακοινώνοντας ότι η νέα μηχανή αναζήτησης Bing θα ενσωματώνει το σύστημα ChatGPT, μια κίνηση που σίγουρα ρίχνει το γάντι στην απέναντι πλευρά, αυτή της Google, για να απαντήσει. Και μάλλον δεν θα αργήσει, αφού αύριο είναι προγραμματισμένες οι δικές της ανακοινώσεις.

Επιστρέφοντας στα της Microsoft και στο τι θα προσφέρει η νέα μηχανή Bing, η ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας ανέφερε μεταξύ άλλων: «θα μπορεί να απαντά στα ερωτήματα των χρηστών με τον ίδιο τρόπο που απαντά το ChatGPT. Επίσης θα μπορεί να δώσει απαντήσεις σε σύνθετα ερωτήματα όπως, για παράδειγμα, "οργάνωσέ μου ένα ταξίδι πέντε ημερών στη Γαλλία", όπου θα επιστρέφει πληροφορίες για διαθέσιμες πτήσεις και σημεία διαμονής».

Πότε θα είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση; Ήδη από χθες ένας περιορισμένος αριθμός χρηστών μπορεί να τη χρησιμοποιήσει. Αν ενδιαφέρεστε να είστε και εσείς ανάμεσα στους πρώτους που θα πάρουν τη νέα εμπειρία της Bing, μπορείτε να μπείτε σ’ αυτή τη σελίδα της Microsoft (https://binged.it/3XgB5sK), εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον σας για να μπείτε στη λίστα αναμονής. Αρκεί να περάσετε το λογαριασμό σας στη Microsoft (email με κατάληξη outook.com ή Hotmail.com κ.α.).  

Μάλιστα, έχετε τη δυνατότητα να κερδίσετε αρκετές ακόμα θέσεις στην προτεραιότητα στο αμέσως επόμενο βήμα, όπου θα σας ζητηθεί να ρυθμίσετε ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης τη Bing, να σκανάρετε ένα QR code και να κατεβάσετε την εφαρμογή της Bing στο smartphone σας.