5 εφαρμογές που κάθε runner πρέπει να έχει στο smartphone του

5 εφαρμογές που κάθε runner πρέπει να έχει στο smartphone του

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κοντογιάννη @ 28.10.2022

Με τον καιρό να είναι αρκετά ευνοϊκός και τον μαραθώνιο να πλησιάζει, ασκήσεις όπως το τρέξιμο στη φύση, έχουν την τιμητική τους. Φυσικά, όπως σε κάθε είδος προπόνησης, από τη μια υπάρχουν οι φανατικοί, όπου το τρέξιμο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους κι από την άλλη είναι οι πιο αρχάριοι, όπου χτίζουν σιγά σιγά επιδόσεις.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, είναι σημαντικό σε κάθε προπόνηση να καταγράφεις τις επιδόσεις σου, ώστε να κατακτήσεις πιο εύκολα τους στόχους σου! Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τις 5 καλύτερες εφαρμογές για να έχεις καταγεγραμμένη κάθε προπόνηση στο smartphone.

 

Runkeeper

Ας ξεκινήσουμε με το Runkeeper, μια εφαρμογή που σου παρέχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για να εξετάζεις τις καθημερινές σου επιδόσεις. Καταγράφει το χρόνο, την απόσταση που διένυσες αλλά και τον ακριβή αριθμό των θερμίδων που χάνεις σε κάθε διαδρομή.

Μεταξύ των λειτουργιών που ξεχωρίζουν είναι η συνομιλία με άλλους χρήστες και οι προτάσεις διαφορετικών διαδρομών, αλλά και η καταχώριση κάθε στόχου που θέτεις, ανά εβδομάδα, μήνα κλπ. Το ΝΟ 1 χαρακτηριστικό της βέβαια είναι ότι έχεις κατεύθυνση από έμπειρους προπονητές, οι οποίοι σου προτείνουν διαφορετικά προγράμματα προπόνησης.

Myfitness Pal

Το Myfitness Pal, είναι μια εφαρμογή 2 σε 1, αφού συνδυάζει διατροφή και άσκηση. Αν ξεκίνησες πρόσφατα κάποιο πρόγραμμα διατροφής παράλληλα με την άσκηση, μπορείς από τη μια να καταγράφεις την προπόνηση σου κι από την άλλη να βλέπεις αναλυτικά πόσες θερμίδες έχασες.

Παράλληλα, έχεις την επιλογή να ανεβάζεις κάθε γεύμα που κάνεις μέσα στην ημέρα και να σου εμφανίζει όλα τα διατροφικά στοιχεία καθενός από αυτά. Για παράδειγμα, πόση πρωτεΐνη ή λίπος πήρες από το μεσημεριανό ή το βραδινό.

Nike+ Run Club

Φανατικός runner ή μη, η εφαρμογή Nike+ Run Club θα σε βοηθήσει να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του στόχου σου! Εκτός από απλή καταγραφή απόστασης, χρόνου και θερμίδων, η εν λόγω εφαρμογή περιλαμβάνει αναλυτικά πλάνα προπόνησης για όλα τα επίπεδα, ώστε να σε βοηθήσει να δεις πόσο χρόνο χρειάζεται να αφιερώνεις καθημερινά.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο app συνεργάζεται με το Spotify για να ακούς πιο εύκολα τα αγαπημένα σου κομμάτια κατά τη διάρκεια της προπόνησης και να ανεβάζεις ακόμη πιο ψηλά τον πήχη. Τέλος, σου παρέχει και τη δυνατότητα να συνομιλείς με άλλους runners και να βλέπεις τις φωτογραφίες που ποστάρουν από τις δικές τους διαδρομές.

Charity Miles

Πρόκειται για ένα αρκετά πρωτότυπο app που σου δίνει κίνητρο να συνεχίσεις το τρέξιμο με τον καλύτερο τρόπο. Κι αυτό γιατί για κάθε χιλιόμετρο που διανύεις, η εφαρμογή δωρίζει 25 cents σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπως WWF, Special Olympics, Save the Children κ.α.

Ουσιαστικά, μετατρέπει όλη την προπόνηση σε ένα «αγώνα φιλανθρωπίας», αφού όσα περισσότερα χιλιόμετρα κάνεις τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσό που δωρίζεται.  Έτσι, θα νιώθεις ικανοποιημένος με τον εαυτό σου κάθε φορά που πετυχαίνεις τους στόχους σου και παράλληλα θα ξέρεις ότι έχεις προσφέρει και βοήθεια.

Strava

H τελευταία πρόταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Instagram του running! Η εφαρμογή Strava σου δίνει όλα τα εργαλεία για να δημιουργήσεις τη δική σου κοινότητα, στην οποία θα μοιράζεσαι όλες τις επιδόσεις με τους φίλους σου. Από χιλιόμετρα , χρόνους μέχρι μέρη για προπόνηση, η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μετατρέψει το τρέξιμο σε μια ευχάριστη διαδικασία, όπου θα έχεις την ευκαιρία να ανταλλάσσεις εμπειρίες και ιδέες.

Έτσι, θα έχεις και ένα μεγαλύτερο κίνητρο κάθε φορά που σκέφτεσαι να παραλήψεις μια προπόνηση ή να μειώσεις το χρόνο. Αν και η βασική έκδοση είναι δωρεάν, υπάρχει και η premium επιλογή όπου σου προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ανάλυση των διαδρομών σου, πέρα από καταγραφή του χρόνου και της απόστασης.