Dine Out: 3 apps για κρατήσεις τραπεζιών με 1 κλικ

Dine Out: 3 apps για κρατήσεις τραπεζιών με 1 κλικ

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κοντογιάννη @ 24.10.2022

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Φθινοπώρου και το back to city lifestyle έχει ξεκινήσει ήδη να έχει την τιμητική του. Πλέον, τα σαββατοκύριακα μας βρίσκουν τις περισσότερες φορές στη πόλη, μιας και έχουμε αφήσει σιγά σιγά τις εξορμήσεις σε παραθαλάσσια μέρη και αναζητούμε νέα στέκια για ένα χαλαρό ποτό η φαγητό.

Και φυσικά η ΝΟ 1 επιλογή που οι περισσότεροι αγαπάμε να… λατρεύουμε είναι τα εστιατόρια! Από παραδοσιακές γεύσεις μέχρι πειραγμένα πιάτα κι επιλογές για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους, τα γούστα ποικίλουν όπως ακριβώς και οι επιλογές που έχουμε στη διάθεση μας.  

Βέβαια, όταν μιλάμε για σαββατοκύριακο, το μυστικό για να αποφύγουμε πολύωρες αναμονές για τραπέζι είναι ένα, κράτηση! Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τις 3 καλύτερες εφαρμογές όπου με λίγα μόλις κλικ μπορείς να εξερευνήσεις εστιατόρια και να κλείσεις εύκολα το τραπέζι σου.

E- table

Το e-table είναι μια δωρεάν εφαρμογή κρατήσεων που σας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε νέα εστιατόρια μέσα από αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα, αλλά και να κλείσετε εύκολα και γρήγορα τραπέζι όλο το 24ώρο. Απευθύνεται κυριολεκτικά σε όλους, αφού δεν απαιτεί χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, αλλά αντιθέτως περιέχει προνόμια όπως πχ εκπτώσεις σε ορισμένα εστιατόρια.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι περιλαμβάνει περισσότερα από 14.000 εστιατόρια σε 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και δεν περιορίζεται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι αρκετά εύκολη στη χρήση αφού μπορείτε να πληκτρολογήσετε την περιοχή που επιθυμείτε ή το είδος κουζίνας και να σας εμφανίσει μια λίστα με όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Για κάθε εστιατόριο, θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το μενού, τις ώρες λειτουργίες αλλά και την τοποθεσία.  Εκτός όμως από τις βασικές πληροφορίες, το e-table σας ενημερώνει για όλες τις ενδεχόμενες απορίες σας, όπως το μέσο κόστος ανά άτομο, τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής σε κάθε εστιατόριο, τα ειδικά μενού και άλλα πολλά!

Το μόνο που έχετε ουσιαστικά να κάνετε είναι να επιλέξετε την ημερομηνία, την ώρα και τον αριθμό των ατόμων και το τραπέζι είναι έτοιμο! Μάλιστα, αν δεν είστε και τόσο σίγουροι για ένα μέρος, μπορείτε να δειτε και αναλυτικές κριτικές προηγούμενων επισκεπτών, όπου περιγράφουν την εμπειρία τους.

The List App

H εφαρμογή The List App σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε μια πληθώρα premium εστιατορίων και να εξασφαλίσετε ένα τραπέζι σε λίγα μόλις λεπτά! Έχετε την επιλογή να περιηγηθείτε σε ένα περιβάλλον με περισσότερα από 400 συνεργαζόμενα εστιατόρια και κλαμπ για διάφορους προορισμούς: Αθήνα, Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο,Κέρκυρα, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κρήτη, Νάξο, Ζάκυνθο και τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά

Ουσιαστικά, η εν λόγω πλατφόρμα θέλει να διευκολύνει την επικοινωνία με πολυτελή εστιατόρια που προσφέρουν μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία και τις περισσότερες φορές η κράτηση είναι μια αρκετά περίπλοκή διαδικασία.

Το θετικό του συγκεκριμένου app είναι ότι η κράτηση γίνεται εντελώς δωρεάν, με πολύ απλά και γρήγορα βήματα. Εκτός αυτού, σας παρέχει μια σειρά από επιλογές, όπως ο υπολογισμός του κόστους για κάθε εστιατόριο με αναλυτικές πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα.

Open Table

Το open table είναι η ιδανική εφαρμογή για όσους εξετάζουν την παραμικρή  λεπτομέρεια στο χώρο και την  αισθητική ενός εστιατορίου, πριν από κάθε κράτηση. Περιλαμβάνει μια πληθώρα εστιατορίων, με τα περισσότερα να βρίσκονται στην Αθήνα και τα νησιά των Κυκλάδων.

Μπορείτε να ανακαλύψετε μια ευρεία γκάμα με φωτογραφίες από κάθε εστιατόριο, με τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο, καθώς και από τα πιάτα που περιλαμβάνει. Μεταξύ των πληροφοριών που παρέχει για καθεμία επιλογή, ξεχωρίζει o τρόπος πρόσβασης, όπου σας ενημερωνει για την πλησιέστερη γραμμή μετρό ή στάση λεωφορείου, αλλά και τα διαθέσιμα πάρκινγκ σε κοντινή απόσταση.

Μάλιστα, προτού ολοκληρώσετε την κράτηση σας, μπορείτε να δείτε πόσοι έχουν επίσης πραγματοποιήσει κράτηση εκείνη την ημέρα.