6 χρήσιμα apps για κρατήσεις ακτοπλοϊκών/ αεροπορικών εισιτηρίων

6 χρήσιμα apps για κρατήσεις ακτοπλοϊκών/ αεροπορικών εισιτηρίων

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κοντογιάννη @ 28.05.2022

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε ταυτίσει το καλοκαίρι με ταξίδια και στιγμές χαλάρωσης, αλλά σίγουρα τα γούστα ποικίλουν. Για άλλους είναι μια ευκαιρία να δουν αγαπημένα πρόσωπα και να κάνουν μια κοντινή εκδρομή , άλλοι προτιμούν ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ υπάρχουν φυσικά και αυτοί που λατρεύουν το τρίπτυχο: νησί, θάλασσα, ήλιος. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, είναι βέβαιο πως πρέπει να κάνετε σωστή προετοιμασία πριν κανονίσετε οποιαδήποτε εξόρμηση.

Αν ξεκινήσουμε από τα εισιτήρια, ο πιο άμεσος τρόπος να βρείτε όλες τις πληροφορίες που θέλετε για προσφορές διαθέσιμα δρομολόγια κλπ είναι οι δωρεάν εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε εύκολα και γρήγορα στο κινητό σας.  Για όποιον προορισμό επιθυμείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά εισιτήρια, οι παρακάτω εφαρμογές σίγουρα θα σας «λύσουν τα χέρια»!

Ferryhopper

Το Ferryhopper είναι μια αρκετά εύχρηστη εφαρμογή που παρέχει πληροφορίες για όλες τις απευθείας διαδρομές, αλλά και όλους τους δυνατούς συνδυασμούς δρομολογίων για περισσότερους από 160 προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου app είναι ότι προσφέρει ένα μεγάλο εύρος πληροφοριών ακόμα και για απομακρυσμένα νησιά που πολλοί αγνοούν.

Ferryscanner

Μια ακόμη μηχανή αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που θα σας βοηθήσει να κλείσεις εύκολα και γρήγορα εισιτήρια είναι το Ferryscanner.  Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για δρομολόγια και τιμές για όλους τους προορισμούς σε Ελλάδα, καθώς και σε 24 ακόμα χώρες.  Ακόμη, διευκολύνει σημαντικά και τους λάτρεις του island hoping, που θέλουν να ταξιδεύουν σε πολλούς και διαφορετικούς προορισμούς, καθώς παρουσιάζει όλες τις δυνατές επιλογές μέσα από συγκρίσεις εταιρειών και δρομολογίων.

Nisea

Το Nisea είναι ένα διαφορετικό app για ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, και Ισπανία, με πρωτότυπες λειτουργίες για να οργανώσετε καλύτερα το ταξίδι σας.  Συγκεκριμένα, μέσω του share link μπορείτε να μοιράζεστε όλα τα δρομολόγια που σας ενδιαφέρουν στους φίλους σας για πιο άμεση συνεννόηση. Ακόμη,  με τη λειτουργία live tracking θα μένετε συνεχώς ενημερωμένοι για την ώρα άφιξης του πλοίου ή για τυχόν καθυστερήσεις, ώστε να αποφύγετε την ταλαιπωρία της πολύωρης πολλές φορές αναμονής στο λιμάνι.

Skyscanner

Πρόκειται για μια εφαρμογή αρκετά εύκολη στη χρήση, που σας ενημερώνει για τις προσφορές σε πτήσεις όλο το χρόνο. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου app είναι ότι δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τις πτήσεις που σας ενδιαφέρουν και να λαμβάνετε ειδοποίηση κάθε φορά που πέφτει η τιμή. Ακόμη, διαθέτει ειδική στήλη με τις οικονομικότερες πτήσεις ανά μήνα, ενώ αν δεν έχετε αποφασίσει που θέλετε να ταξιδέψετε, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ως προορισμό τη λέξη «οπουδήποτε» και να σας εμφανίσει προορισμούς σε αύξουσα σειρά.

Kiwi

Μια εφαρμογή με πρωτότυπα εργαλεία, ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους φροντίζουν για την παραμικρή λεπτομέρεια του ταξιδιού είναι και το Kiwi. Κι αυτό γιατί παρέχει τον υπολογιστή συσκευών, ένα χαρακτηριστικό που παρουσιάζει αναλυτικά τα επιτρεπτά όρια βάρους των αποσκευών για όλες τις αεροπορικές εταιρείες, ώστε να αποφύγετε τυχόν επιπρόσθετες χρεώσεις.  Ακόμη, μέσω της λειτουργίας NOMAD Kiwi έχετε τη δυνατότητα να κάνετε αναζήτηση για ταξίδια πολλαπλών προορισμών, αλλά και να συγκρίνετε πτήσεις και προσφορές.

Cheapflights

Το cheapflights είναι ακόμη μια ακόμη εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να βρείτε οικονομικά εισιτήρια σύμφωνα πάντα με τα κριτήρια που έχετε θέσει (πχ απευθείας πτήσεις, πρωινές κλπ). Μάλιστα, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι μπορείτε να πληκτρολογήσετε το χρηματικό ποσό που θέλετε να διαθέσετε και να σας εμφανίσει συγκεκριμένες ώρες και ημέρες πτήσεων. Γενικότερα, μπορείτε να φιλτράρετε τα πάντα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και έπειτα να μεταβείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας για να κάνετε απευθείας κράτηση.