Oppo Find N2 Flip review

Oppo Find N2 Flip review

Παρούσα στα foldable smartphones δηλώνει και η Oppo πλέον, με το Find N2 Flip να αποτελεί τη δική της πρόταση.

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 22.05.2023

Ρίχνοντας μια ματιά στο σύνολο της αγοράς των smartphones τα μηνύματα τον τελευταίο χρόνο δεν είναι ενθαρρυντικά, αφού οι πωλήσεις των συσκευών έχουν υποστεί πολύ σημαντικές απώλειες. Σε αυτό όμως το χλωμό τοπίο υπάρχουν 1-2 επιμέρους κατηγορίες που τα πράγματα είναι σαφώς πιο αισιόδοξα. Η μία εξ’ αυτών είναι τα foldable smartphones, τα οποία κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος. Και σε αυτήν την κατηγορία η Oppo ρίχνει στο τραπέζι της δική της πρόταση, το Oppo Find N2 Flip.

Το Oppo Find N2 Flip είναι μια παραπάνω από αξιόλογη αναδιπλούμενη πρόταση, με στιβαρή κατασκευή, ιδιαίτερα και προηγμένα χαρακτηριστικά, ικανή να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Ανάμεσα σε αυτά η μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη που συναντάμε στη συγκεκριμένη κατηγορία, οι φωτογραφικές δυνατότητες σε συνεργασία με τη Hasselblad και προφανώς to compact design, που μοιάζει να συνοδεύεται από πολύ ποιοτικά υλικά κατασκευής. Συνολικά, ένα πολύ καλό πρώτο δείγμα γραφής της κινεζικής εταιρείας στα foldable smartphones, που πέρα από πωλήσεις φιλοδοξεί ταυτόχρονα να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας. Ακόμα και ένα από τα δύο και αν πετύχει είναι σίγουρα ένα μεγάλο κέρδος για την Oppo.

Ας δούμε πιο αναλυτικά όμως τι φέρνει στο τραπέζι το Oppo Find N2 Flip, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά από το δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

 

Ένα super compact smartphone

H Oppo μπαίνει λοιπόν στο παχνίδι με μια συσκευή υψηλών αξιώσεων. Όμορφο design, με στιβαρά υλικά, πολύ ωραία στην αίσθηση και ένα μηχανισμό αναδίπλωσης που σε πείθει από το πρώτο flip για την ποιότητά του. Όσοι εστιάζουν στην εξωτερική εμφάνιση θα διαπιστώσουν μάλλον γρήγορα ότι το Oppo Find N2 Flip απαντάει με άνεση στις απαιτήσεις τους.

Στην ωραία πρώτη εικόνα συμβάλλει και η εξωτερική οθόνη της συσκευής. Μεγέθους 3,26 ιντσών, καλύπτει πάνω από το 50% της πλάτης, προσφέροντας υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας, χάρη στην παραμετροποίηση που μπορεί να δεχτεί από το χρήστη. Εκτός από την κλασική οθόνη αναμονής, ο χρήστης μπορεί να προσφέρει πλήθος widgets, όπως ο καιρός, ημερολόγιο, ηχογράφηση και βέβαια η κάμερα. Επιπρόσθετα, ο χρήστης μπορεί να αποδεχτεί (και να μιλήσει) κλήσεις, χωρίς να αναδιπλώσει τη συσκευή, όπως και να απαντήσει σε μηνύματα. Όχι συντάσσοντάς τα, αλλά επιλέγοντας ένα από τα προεπιλεγμένα που υπάρχουν στη λίστα. Προφανώς μπορεί να λειτουργήσει και ως viewfinder κατά τη λήψη selfie φωτογραφιών και video, με τους δύο μεγάλους φακούς που συναντάμε ακριβώς δίπλα της, όπως επίσης και ως οθόνη προεπισκόπησης για τις συγκεκριμένες λήψεις.  

Ξεδιπλώνοντας το Oppo Find N2 Flip ο χρήστης έρχεται απέναντι στην εξαιρετική εσωτερική οθόνη. Μεγέθους 6,8 ιντσών, ανάλυσης FHD+(2520×1080 pixels) και τεχνολογίας AMOLED, η εσωτερική οθόνη υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz και προσφέρει πολύ ζωντανά χρώματα. Οι διαστάσεις της είναι τέτοιες που μοιάζει ιδανική για κάθε τύπο περιεχομένου που θα επιλέξετε να πλοηγηθείτε/παρακολουθήσετε στο περιβάλλον της. Αν ανησυχείτε για  την πιθανότητα εμφάνισης «τσάκισης» λόγω του μηχανισμού αναδίπλωσης, οι δικές μας εντυπώσεις είναι ότι είναι εντελώς ανεπαίσθητη. Στα συν και η υποστήριξη HDR10+ περιεχομένου. Τέλος, ένα punch-hole στην κορυφή της υποδεικνύει την ύπαρξη μιας selfie κάμερας.

Συνολικά, η σχεδιαστική υλοποίηση του Oppo Find N2 Flip είναι παραπάνω από θετική, με δύο μόνο σημεία να αφήνουν το περιθώριο συζήτησης. Με ανοικτή την οθόνη, το διπλό πλήκτρο αυξομείωσης του ήχου μετατοπίζεται αρκετά ψηλά και ίσως δυσκολέψει αρκετούς στη χρήση με το ένα χέρι. Το δεύτερο σημείο αφορά τον ανθεκτικό χαρακτήρα της συσκευής, καθώς το Find N2 Flip δεν προστατεύεται από σκόνη και νερό, όπως συμβαίνει αντίστοιχα με τις τελευταίες υλοποιήσεις που συναντάμε σε ανταγωνιστικά μοντέλα. Σε ένα βαθμό η «απώλεια» αυτή αντισταθμίζεται από την ύπαρξη προστατευτικής θήκης στο κουτί της συσκευής.

 

Ευέλικτες κάμερες υψηλών επιδόσεων

Ένα άλλο πεδίο που το Oppo Find N2 Flip αποσπά κολακευτικά σχόλια είναι η φωτογραφία. Το βασικό σύστημα κάμερας της συσκευής περιλαμβάνει δύο φακούς: ένα ευρυγώνιο, ο οποίος συνοδεύεται από τον κορυφαίο αισθητήρα Sony IMX890, προσφέροντας μέγιστη ανάλυση 50ΜΡ και έναν υπερευρυγώνιο, με την ανάλυση εδώ να περιορίζεται στα 8ΜΡ. Το σύστημα κάμερας υποστηρίζεται και από τον επεξεργαστή εικόνας MariSilicon X Imaging NPU για να προσφέρει πιο καθαρές και ευκρινείς λήψεις, ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού.

Προφανώς, ο πρώτος (φακός) υπερέχει του δεύτερου, χάρη και σε άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά -εκτός της ανάλυσης-, όπως το μεγάλο διάφραγμα ή το σύστημα αυτόματης εστίασης, με την απόδοση των εικόνων και των χρωμάτων να μοιάζει φυσική, μακριά από τα επίπεδα της υπερβολικής επεξεργασίας που συναντάμε σε άλλες συσκευές.

Όμως πέρα από τις επιδόσεις, οι κάμερες του Oppo Find N2 Flip αφήνουν θετικές εντυπώσεις και χάρη στην ευελιξία που προσφέρουν. Είπαμε νωρίτερα ότι ο χρήστης μπορεί να τις χρησιμοποιήσει και με κλειστή τη συσκευή, όμως διαθέτει και μια ακόμα επιλογή, αυτή της λήψης με τη συσκευή μερικώς ανοιχτή. Όπως και στα Flip της Samsung, έτσι και στο Oppo Find N2 Flip, αυτή η δυνατότητα προσφέρει στον χρήστη την ευχέρεια να τραβάει φωτογραφίες και video υπό δύσκολες και ευφάνταστες γωνίες λήψης, χαρίζοντας στις εικόνες του μια ιδιαίτερη οπτική.

Η Oppo ονομάζει αυτή τη θέση Flex, με την οθόνη να μοιράζεται στα δύο και το άνω μέρος να είναι το viewfinder και το κάτω τα πλήκτρα χειρισμού. Ανάλογη προσαρμογή της οθόνης συμβαίνει και σε άλλες λειτουργίες, όπως η σύνταξη μηνυμάτων, όπου στο άνω μέρος εμφανίζεται το ιστορικό μηνυμάτων και στο κάτω μέρος το εικονικό πληκτρολόγιο.

 

Ισχυροί πόροι

 Ως μια συσκευή υψηλών απαιτήσεων, το Oppo Find N2 Flip έρχεται και με ένα αρκετά ισχυρό επεξεργαστή, τον MediaTek Dimensity 9000+. Σίγουρα δεν έχει την… αίγλη ενός Snapdragon 8 Gen 2, όμως σε πραγματικές συνθήκες το chip της MediaTek καταφέρνει να φέρει εις πέρας τις ανάγκες της μεγαλύτερης μερίδας των χρηστών. Συνεπικουρούμενο από 8GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 256GB, προσφέρουν στον χρήστη ένα πολύ καλό συνδυαστικό πακέτο εξοπλισμού.

Σε ένα άλλο επίπεδο, σε αυτό της αυτονομίας, το Oppo Find N2 Flip έρχεται με μπαταρία χωρητικότητας 4300mAh, κοντά δηλαδή στα επίπεδα που συναντάμε και στον αναδιπλούμενο ανταγωνισμό. Η συσκευή υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 44W, με το ένα τέταρτο της μπαταρίας να φορτίζεται σε μόλις 10 λεπτά.

Συμπερασματικά, το Oppo Find N2 Flip δεν ήρθε για να συμπληρώσει απλά τη λίστα των αναδιπλούμενων smartphones της ελληνικής αγοράς. Σε συνδυασμό με την τιμή του, η οποία με όρους marketing μένει κάτω από τα 1000 ευρώ, το Oppo Find N2 Flip φιλοδοξεί να αποσπάσει την προτίμηση μιας μερίδας του κοινού που έχει αρχίσει να κατευθύνεται προς τις αναδιπλούμενες προτάσεις.