Huawei Freebuds 3i review

Huawei Freebuds 3i review

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 03.07.2020

Με εξίσου γρήγορο ρυθμό με τα smartphone εξελίσσει και τα ασύρματα ακουστικά της Huawei, φέρνοντας πλέον στην αγορά τα Freebuds 3i, έξι περίπου μήνες μετά την προηγούμενη έκδοσή τους Freebuds 3. Το “i” που έχει προστεθεί στην ονομασία του μοντέλου μπορεί να μοιάζει μικρή ως αλλαγή αλλά στην πράξη τα νέα ακουστικά αποτελούν μια πολύ πιο βελτιωμένη πρόταση σε σχέση με τον πρόγονό τους. Τόσο στον τομέα των λειτουργιών και της απόδοσης όσο και στον τομέα της εργονομίας.


Πραγματικά free

Αν και η θήκη των νέων ακουστικών είναι εντελώς διαφορετική από την αμέσως προηγούμενη, ο σχεδιασμός των ίδιων των ακουστικών δεν έχει αλλάξει ως προς τις βασικές γραμμές τους. Με μία όμως προσθήκη που κάνει όλη τη δουλειά και τη μεγάλη διαφορά. Τα buds σιλικόνης που προσφέρουν ακόμα καλύτερη στήριξη στο αυτί, «κουμπώνουν» πιο αποτελεσματικά, βελτιώνοντας την εμπειρία του χρήστη. Χάνεται λοιπόν η αίσθηση ότι τα ακουστικά μπορεί να φύγουν από τη θέση τους και μπορείς ξέγνοιαστα να τα φοράς όλη μέρα, στα μέσα μεταφοράς, στον περίπατο, στο απογευματινό τζόκινγκ.

Ταυτόχρονα, ακριβώς λόγω της πιο «σφιχτής» τοποθέτησής τους μειώνεται ακόμα περισσότερο η ενόχληση από τον περιβάλλοντα θόρυβο, ενώ και ο ήχος, από τη μουσική, τις κλήσεις ή ότι άλλο ακούμε, φθάνει στα αυτιά μας πιο γεμάτος.

 

Απομόνωση θορύβου

Η σύνδεση των ακουστικών με τις συσκευές που είχαμε στην κατοχή μας ήταν άμεση. Τα συνδέσαμε με ένα Xiaomi Mi 10 Pro, ένα Samsung Galaxy S10, τον υπολογιστή μας αλλά και προϊόντα της ίδιας της Huawei, όπως το P40 Pro, το Matepad T8 ή ακόμα και το Watch GΤ2e. Άμεσα, εύκολα, γρήγορα, χωρίς προβλήματα η σύζευξη έγινε σε μερικά δευτερόλεπτα. Ωστόσο, όταν συνδέεις τα Freebuds 3i με συσκευές άλλων εταιρειών παίρνεις πίσω θα λέγαμε τη μισή εμπειρία, αφού κάποια χαρακτηριστικά λειτουργούν αποκλειστικά με τις συσκευές της μαμάς εταιρείας, που έχουν το λειτουργικό EMUI.

Ειδικότερα, με smartphones άλλων εταιρειών μπορούμε:

-          Με διπλό πάτημα pause στη μουσική και επανέναρξη ή απάντηση και τερματισμό μιας τηλεφωνικής κλήσης

-          Με παρατεταμένο πάτημα ενεργοποίηση/απενεργοποίηση ακύρωσης θορύβου

-          Με την αφαίρεση των ακουστικών από τα αυτιά αυτόματη παύση της μουσικής

-          Αυτόματη παύση της μουσικής με τις εισερχόμενες κλήσεις και αυτόματη επανέναρξη με τον τερματισμό τους.

Από την άλλη πλευρά, όταν έχουμε συνδεδεμένα τα ακουστικά με κάποιο τηλέφωνο της Huawei ή της Honor έχεις στη διάθεσή σου και ένα ξεχωριστό περιβάλλον ελέγχου των ακουστικών και διαφόρων παραμέτρων, όπως η στάθμη της μπαταρίας κ.α. Δυστυχώς, ο αποκλεισμός της Huawei από το περιβάλλον του Play Store δεν της δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσει μια αντίστοιχη εφαρμογή διαχείρισης των ακουστικών και από τις υπόλοιπες Android συσκευές, που θα ήταν πολύ χρήσιμη για τον τελικό καταναλωτή.

Ανεξάρτητα με το ποια συσκευή έχετε κάνει σύζευξη τα Freebuds 3i θα απολαύσετε την ενεργή απομόνωση θορύβου, που είναι και το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των νέων ακουστικών. Χαρακτηριστικό που το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή που φοράς τα ακουστικά, που σου δίνουν την αίσθηση ότι μπορείς να απομονωθείς αποκλειστικά στη μουσική σου.

Ένα ακόμα σημείο που έχει βελτιωθεί είναι η αυτονομία με τα ακουστικά να μπορούν να σου χαρίσουν έως και 3,5 ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής μουσικής, ενώ η θήκη μπορεί να σου προσφέρει επιπλέον 14 ώρες.

Τα Huawei Freebuds 3i είναι διαθέσιμα αυτή την περίοδο σε προπαραγγελίαα στην τιμή των 129 ευρώ, χρήματα με τα οποία παίρνετε δώρο και το fitness-tracking Huawei Band 4. Την ίδια περίοδο και μέχρι τις 5 Ιουλίου μπορείτε να βρείτε σε προπαραγγελία και το MatePad T8, με δώρο το Huawei smartphone Y5P.