Samsung Galaxy Buds+ review

Samsung Galaxy Buds+ review

Για να απολαμβάνεις μουσική με τις ώρες.

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 10.03.2020

Ένα χρόνο μετά τα πρώτα Galaxy Buds η Samsung επανέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των ασύρματων ακουστικών με μία αναβαθμισμένη πρόταση που προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία στο χρήστη. Μία πρόταση με αρκετές βελτιώσεις, ακόμα και σε κάποιες αστοχίες της πρώτης προσπάθειας, με πιο καθαρό ήχο και βεβαίως μια τεράστια αυτονομία που επιτρέπει την ακρόαση μουσικής για πολλές ώρες, χωρίς την ανάγκη φόρτισης. Τα Galaxy Buds+ αποτελούν πλέον ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό σετ ακουστικών, που απευθύνεται σε όλους, ακόμα και σε εκείνους του στρατοπέδου της Apple, αφού είναι πλέον πλήρως συμβατό και με το iPhone. 

 

Μια ξεχωριστή πρόταση

Σε μια εποχή που οι κατασκευαστές των smartphones έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην κλασική υποδοχή των 3,5 χιλιοστών η αγορά έχει γεμίσει από πλήθος ασύρματων ακουστικών σε όλο το εύρος τιμών, από 100 έως περίπου 300 ευρώ. Τα Samsung Galaxy Buds+ αποτελούν μια ξεχωριστή πρόταση της αγοράς που μπορεί τιμολογιακά να κυμαίνεται κοντά στο μέσο αυτού του εύρους αλλά σε επίπεδο λειτουργιών και δυνατοτήτων δεν έχει (σχεδόν) τίποτα να ζηλέψει από τις πιο ακριβές προτάσεις της αγοράς. Χωρίς υπερβολή μάλλον πρόκειται για την καλύτερη πρόταση που διατίθεται στα καταστήματα από εκείνες που δεν διαθέτουν active noise cancellation, μια λειτουργία που είναι μάλλον η μοναδική έλλειψη των ακουστικών της Samsung.

Σε επίπεδο σχεδιασμού η κορεατική εταιρεία δεν προχώρησε σε κάποια εμφανή αλλαγή σε επίπεδο σχεδιασμού σε σχέση με την πρώτη γενιά. Τα Galaxy Buds+ είναι σχεδόν ίδια με το περυσινό μοντέλο και περίπου 7 γραμμάρια πιο βαριά, μια διαφορά όμως που το αυτί πρέπει να είναι πάρα πολύ εκπαιδευμένο για να την αντιληφθεί. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι στην τοποθέτησή τους στο αυτί είναι κάτι παραπάνω από άνετα και δεν δημιουργούν ποτέ την αίσθηση ότι αν δεν προσέχεις θα φύγουν από τη θέση τους. Η χρήση τους είναι όχι απλά απροβλημάτιστη αλλά ευχάριστη.  Το ίδιο και η μεταφορά τους με τη θήκη, που είναι πολύ μικρή σε μέγεθος, θυμίζοντας ίσως ένα μεγάλο χάπι.

 

11 ώρες αυτονομία

Αν και ο ήχος είναι ενδεχομένως το πρώτο σημείο που κοιτάζει κάποιος σε ένα σετ ακουστικών εγώ θα ξεκινήσω με την αυτονομία. Τα Galaxy Buds+ προσφέρουν 11 ώρες συνεχόμενης χρήσης, μία αυτονομία που ενδεχομένως έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιθανότερο το σενάριο να σε εγκαταλείψει πρώτα το smartphone από ενέργεια. Είναι ιδανικά για μουσικές βόλτες μεγάλης διάρκειας, ενώ ακόμα και αν δεν είσαι τόσο επιμελής με τη φόρτισή τους, η θήκη προσφέρει επιπλέον 11 ώρες αυτονομίας. Στο απίθανο σενάριο που θα μείνεις χωρίς μπαταρία με μόλις 3 λεπτά φόρτισης έχεις επίσης μία ώρα ακρόασης μουσικής, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η θήκη υποστηρίζει και την ασύρματη φόρτιση στην πλάτη ενός συμβατού smartphone.

Στον τομέα του ήχου η κορεατική εταιρεία έχει προχωρήσει σε αρκετές βελτιώσεις προκειμένου να προσφέρει ακόμα καλύτερη ποιότητα, τόσο για τις τηλεφωνικές κλήσεις όσο και για την ακρόαση μουσικής. Ως προς το πρώτο πεδίο, όσες φορές κι αν χρησιμοποίησα τα ακουστικά κανείς από τους συνομιλητές δεν εντόπισε διαφορές σε σύγκριση με μια συνομιλία που θα μιλούσα απευθείας στο τηλέφωνο, ενώ ο ήχος που λάμβανα ήταν εξίσου πεντακάθαρος. Στο πεδίο της ακρόασης μουσικής τα Galaxy Buds+ προσφέρουν ισορροπημένο γεμάτο ήχο, που αφήνουν πολύ ευχάριστη αίσθηση. Για τα είδη μουσικής που κατά κύριο λόγο ακούω (pop, british pop, jazz κ.α.) η εμπειρία ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μια πολύ μικρή ένσταση, που ενδεχομένως να έχετε διαβάσει και σε διεθνή sites, αφορά τα μπάσα, αλλά ακόμα και εκεί το αυτί πρέπει να είναι πολύ εκπαιδευμένο ώστε να νιώσει ανικανοποίητο. Τέτοιο αυτί δεν έχω σίγουρα.

 

Πλήθος λειτουργιών

Τα Galaxy Buds+ μπορείτε να τα συνδέσετε ασύρματα με όλα τα smartphones, είτε πρόκειται για Android μοντέλα είτε για το iPhone, που είναι πλέον διαθέσιμη και η συνοδευτική εφαρμογή. Η σύνδεση είναι εφικτή τόσο μέσω της συνοδευτικής εφαρμογής (Galaxy Wearable) που μπορείτε να την κατεβάσετε από τα καταστήματα εφαρμογών είτε (αν δεν προχωρήσετε στο download του app) με τον παραδοσιακό τρόπο. Ωστόσο το app προσφέρει πλήθος επιπλέον δυνατοτήτων που χωρίς αυτές θα πάρετε τη μισή γεύση των ακουστικών.

‘Ετσι λοιπόν μέσα από το app μπορείτε να ορίσετε αν θέλετε ή όχι ήχο από το περιβάλλον (και σε τι επίπεδο), να εκμεταλλευτείτε τον ισοσταθμιστή για να παραμετροποιήσετε τον ήχο καλύτερα σε αυτό που ακούτε, να κλειδώσετε ή όχι την επιφάνεια επαφής (για τις εντολές) των ακουστικών κ.α.

Μιας και ο λόγος για το touchpad των ακουστικών προεγκατεστημένα παρέχονται οι εξής επιλογές: με ένα πάτημα αυτής της επιφάνειας έχουμε διακοπή ή επανέναρξη της μουσικής, με δύο πατήματα μετάβαση στο επόμενο τραγούδι, ενώ με τρία επιστροφή στο προηγούμενο τραγούδι. Στον παρατεταμένο πάτημα μπορείτε να επιλέξετε δύο λειτουργίες που εσείς επιθυμείτε. Λέω δύο, γιατί μπορείτε να προσαρμόσετε άλλη λειτουργία στο παρατεταμένο πάτημα του αριστερού ακουστικού και άλλη στο δεξιό.

Επιπλέον, αν είστε χρήστης ενός ολόκληρου οικοσύστηματος συσκευών της Samsung (π.χ. εκτός από smartphone και ενός smart watch ή ενός tablet) τα ακουστικά συνδέονται αυτόματα με τη συσκευή που έχετε μαζί σας, χωρίς να χρειάζεται η διαδικασία αποσύνδεσης και επανασύνδεσης τους.

Τα Samsung Galaxy Buds+ κυκλοφορούν ήδη στην ελληνική αγορά στην τιμή των 169 ευρώ.