Samsung Galaxy M20 review

Samsung Galaxy M20 review

To πρακτικό δώρο για τα Χριστούγεννα

Συντάκτης: Deasy @ 20.12.2019

Χριστούγεννα εκτός από λαμπιόνια, φαγητό και ταξίδια, μικρά ή μεγαλύτερα, σημαίνουν και μεγαλύτερες ανάγκες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Περισσότερες φωτογραφίες, μεγαλύτερη χρήση των κοινωνικών δικτύων, πολλά τηλεφωνήματα για ευχές και όχι μόνο, η έγνοια για να μην μας εγκαταλείψει από μπαταρία το κινητό είναι σίγουρα ισχυρότερη.

Ίσως λοιπόν δεν θα μπορούσε να βρει πιο κατάλληλη στιγμή η Samsung για να φέρει στην ελληνική αγορά το νέο της smartphone, Galaxy M20. Τη συσκευή με τη μεγαλύτερη μπαταρία που έχει τοποθετήσει ποτέ η κορεατική εταιρεία σε smartphone της, με αυτονομία τέτοια που είναι βέβαιο ότι το Galaxy M20 δεν θα εγκαταλείψει στην πιο ακατάλληλη στιγμή το χρήστη από ενέργεια.


 

Μία προσιτή πρόταση με τεράστια μπαταρία

Αν λοιπόν δεν θες να περάσεις τα Χριστούγεννα «αγκαλιά» με το φορτιστή ή με το powerbank, το Galaxy M20 είναι μια πρόταση που δεν μπορείς να προσπεράσεις. Χάρη στη μπαταρία των 5000mAh το smartphone της κορεατικής εταιρείας προσφέρει αυτονομία που θα βγάλει άνετα μία ολόκληρη ημέρα, όσο μεγάλες και αν είναι οι ανάγκες σου. Για να έχεις μια πιο ακριβή εικόνα η συσκευή προσφέρει έως και 15 ώρες συνομιλίας ή 17 συνεχόμενες ώρες “σέρφινγκ” στο mobile internet. Επιδόσεις εντυπωσιακές που εκτός της μπαταρίας οφείλονται και στην κίνηση της Samsung να ενσωματώσει τον επεξεργαστή  Exynos 7904, που προσφέρει καλύτερη διαχείριση ενέργειας. Αν όλα αυτά δεν αρκούν (δύσκολο το βρίσκουμε) στο πακέτο αγοράς του Galaxy M20 θα βρεις ένα γρήγορο φορτιστή 15W.

Το Samsung Galaxy M20 είναι μια προσιτή mid range πρόταση, διαθέτοντας όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη κατηγορία. Με πρώτο από όλα τη σχέση τιμής προς απόδοση. Τι χρήματα δίνεις και τι παίρνεις πίσω.


Ιnfinity-Vοθόνη 6,3 ιντσών και διπλή κάμερα

Οι θετικές εντυπώσεις του Galaxy M20 ξεκινούν από τη μεγάλη οθόνη που θα αντικρύσεις. Μεγέθους 6,3 ιντσών είναι από τις μεγαλύτερες που μπορείς να απολαύσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, καταλαμβάνοντας από άκρη σε άκρη την πρόσοψη της συσκευής. Το μέγεθός της αλλά και η ποιότητα της εικόνας προσφέρουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να παρακολουθήσεις τις γιορτινές φωτογραφίες και τα video, όπως επίσης και στο παιχνίδι.

Όμως για να παρακολουθήσεις φωτογραφίες και video πρέπει πρώτα από όλα να τα αποτυπώσεις και το Galaxy M20 προσφέρει γι’ αυτό το λόγο μία διπλή κύρια κάμερα στην πίσω πλευρά, καλύπτοντας τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών. Οι δύο κάμερες της συσκευής προσφέρουν η μία ένα ευρυγώνιο κάδρο ανάλυσης 13MP και η άλλη ένα υπερευρυγώνιο 5ΜΡ, έτσι ώστε να έχεις την ευχέρεια να χωρέσεις ακόμα περισσότερα στοιχεία μέσα στην εικόνα σου. Μαζί με τη διπλή κάμερα έρχονται πλήθος χρήσιμων λειτουργιών, όπως γρήγορη αυτόματη εστίαση PDAF, δυνατότητα θόλωσης του φόντου, έτσι ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το βασικό αντικείμενο της λήψης, αναγνώριση σκηνών που προσαρμόζει τις ρυθμίσεις της κάμερας (ισορροπία λευκού, τονικότητα, έκθεση κλπ) για να προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα.

Αν σε απασχολεί η ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων, το Galaxy M20 έρχεται τόσο με αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων (θα τον βρεις στην πίσω πλευρά του) όπως επίσης και με αναγνώριση προσώπου, χάρη στην μπροστινή κάμερα selfie των 8ΜΡ.


Οκταπύρηνος επεξεργαστής και πλούσια RAM

Όπως αναφέραμε, η Samsung τοποθέτησε στο Galaxy M20 τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 7904, που εξασφαλίζει την απαραίτητη ταχύτητα στη συσκευή αλλά και την ενεργειακή απόδοση. Ακόμα και στα παιχνίδια θα διαπιστώσεις ότι με το Galaxy M20 θα απολαύσεις μια πολύ καλή εμπειρία, χάρη στην κίνηση της εταιρείας να συνδυάσει τον επεξεργαστή με πλούσια RAM 4GB αλλά και 64GB αποθηκευτικού χώρου.

Ταυτόχρονα, έχουν αφαιρεθεί από τη συσκευή όλες οι ενεργοβόρες εφαρμογές (εκείνες που ίσως ποτέ δε χρειαστείς ή έστω πολύ σπάνια) εξασφαλίζοντας έτσι μια συνολικά ομαλή εμπειρία, είτε πλοηγείσαι στο μενού, είτε σερφάρεις στο Internet, είτε έχεις αρκετά παράθυρα εφαρμογών ανοικτά στο background.

Αν λοιπόν το budget σου αυτές τις γιορτές είναι περιορισμένο ίσως αυτά τα Χριστούγεννα το κουτί του Galaxy M20 είναι εκείνο που θα πρέπει να ξετυλίξεις κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Διατίθεται στο επίσημο δίκτυο συνεργατών της Samsung Electronics Ελλάς.

 

Sponsored by Samsung