NFT: η λέξη του 2021

NFT: η λέξη του 2021

Συντάκτης: Deasy @ 30.11.2021

«Τα NFTs μοιάζει να βρίσκονται παντού, από τις καλλιτεχνικές ενότητες μέχρι τις οικονομικές σελίδες, από γκαλερί και οίκους δημοπρασιών μέχρι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι βέβαια ξεκάθαρο αν το NFT θα παραμείνει για πολύ καιρό αντικείμενο διαλόγου και επιρροής, αλλά η ξαφνική του παρουσία σε συζητήσεις σε όλο τον κόσμο το καθιστά ξεκάθαρα τη λέξη της χρονιάς μας». Με τις παραπάνω δηλώσεις ο επικεφαλής της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Collins Learning,  Alex Beecroft, δικαιολόγησε την επιλογή του οργανισμού του να αναδείξει το NFT ως τη λέξη/όρο της χρονιάς.

Το NFT (συντομογραφία του  non-fungible token) είδε μια εκρηκτική αύξηση στη χρήση του κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς, ανέφερε η απόφαση της πλατφόρμας, η οποία άγγιξε το 11.000%.

Για την ανάδειξή του στην κορυφή, το NFT χρειάστηκε να «νικήσει» δύο ακόμα όρους που ήταν στο shortlist της πλατφόρμας Collins Learning. Τον όρο crypto, η χρήση του οποίου αυξήθηκε κατά 468% μέσα στη διάρκεια της χρονιάς, όπως επίσης και το metaverse, η αύξηση της χρήσης του οποίου ήταν 12 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με το 2020.