HUAWEI nova 9: ένα smartphone με τη φωτογραφία στο DNA του

HUAWEI nova 9: ένα smartphone με τη φωτογραφία στο DNA του

Συντάκτης: Advertorial @ 22.11.2021

Μια κυριακάτικη βόλτα με την οικογένειά μας. Μια βραδινή έξοδος με την παρέα. Ένα ηλιοβασίλεμα, μια εκδρομή στο βουνό, μια αστεία στιγμή με το σκύλο μας. Μερικές μόνο στιγμές και περιστατικά (από μια πολύ μεγαλύτερη λίστα) στη διάρκεια των οποίων βάλαμε το χέρι στην τσέπη μας για να βγάλουμε το smartphone και να τα απαθανατίσουμε.  

Όλες οι έρευνες που γίνονται κατά περιόδους για τα κριτήρια με τα οποία εμείς οι καταναλωτές προχωράμε στην απόκτηση ενός νέου smartphone τοποθετούν τη φωτογραφία σταθερά στις πρώτες θέσεις. Οι φωτογραφικές δυνατότητες των smartphones έχουν πλέον καθιερωθεί στη συνείδησή μας, καθοδηγώντας σε ένα σημαντικό βαθμό τις αγορές μας.

Στα smartphones της Huawei η φωτογραφία ήταν πάντα στο DNA τους, με την εταιρεία να μας παρουσιάζει τακτικά μοντέλα με εξαιρετικές επιδόσεις στο συγκεκριμένο τομέα. Μια παράδοση που δεν γινόταν να σπάσει στο ολοκαίνουργιο μοντέλο της, HUAWEI nova 9.

 

Ultravision τετραπλή κάμερα, ανάλυσης 50MP

Οι φωτογραφικές μας απαιτήσεις έχουν ανέβει. Θέλουμε μεγάλη ανάλυση για να αποτυπώνονται όλες οι λεπτομέρειες από το αντικείμενο του κάδρου μας. Φωτογραφίες πορτρέτου με ωραίο bokeh, που θα αναδεικνύουν τα πρόσωπά μας. Υψηλή ποιότητα των λήψεων, ανεξάρτητα από το φωτισμό. Φωτογραφίες τοπίου με ζωντανά χρώματα ή νυχτερινά στιγμιότυπα από την πόλη μας. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, που το εορταστικό νυχτερινό σκηνικό συνθέτει ένα όμορφο background για τις φωτογραφίες μας.

Το HUAWEI nova 9  έρχεται να σου προσφέρει όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερα. Χάρη στην τετραπλή κάμερα 50MP ultra vision και τον μεγάλο αισθητήρα που τη συνοδεύει. Παράλληλα, το RYYB φίλτρο χρώματος το οποίο δέχεται 40% περισσότερο φως σε σύγκριση με το κλασικό φίλτρο χρώματος RGGB, «φωτίζει» ακόμα περισσότερο τις φωτογραφίες μας. Στο εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα συμβάλει επίσης καθοριστικά και η μηχανή επεξεργασίας εικόνας (HUAWEΙ XD Fusion Engine), η οποία αναλύει και επεξεργάζεται ταχύτατα τεράστιες πληροφορίες από τη φωτογραφία, ενισχύοντας τη διαύγειά της σε κάθε σημείο του κάδρου.

Με το HUAWEI nova 9 δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το που θα τοποθετήσεις το αντικείμενο της λήψης σου. Η νέα συσκευή μπορεί να σου προσφέρει μια πλούσια φωτογραφική εμπειρία με τον πιο εύκολο τρόπο. Χάρη στον AΙ αλγόριθμο φωτεινότητας, καθώς ακόμα και ένα υποφωτισμένο background θα ανακτήσει όλη τη μαγεία του στην οθόνη του κινητού. Παράλληλα, με τη χρήση των νυχτερινών λειτουργιών όπως Extreme Night Shoot και Night Portrait, μπορείς να τραβήξει εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, φωτεινές μεν, χωρίς το φαινόμενο της υπερέκθεσης.

Αν από την άλλη πλευρά θέλεις να αποτυπώσεις πεντακάθαρες action στιγμές, το νέο smartphone της HUAWEI διαθέτει τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης, εξασφαλίζοντας ότι οι λήψεις γίνονται την κατάλληλη στιγμή και με την κατάλληλη εστίαση.

 

Προηγμένες λειτουργίες video

Εκτός όμως από τις φωτογραφίες, το HUAWEI nova 9 θα σε ενθουσιάσει και με τις πλούσιες δυνατότητες video που απλόχερα θα σου προσφέρει, όλες στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, χάρη στην πολύ υψηλή ανάλυση της εικόνας. Ακόμα και εσύ μπορείς να είσαι μέρος της δράσης που εξελίσσεται μπροστά στο φακό σου, καθώς το HUAWEI nova 9 έχει την δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης από την μπροστινή και την κύρια κάμερα, ενώ με τη λειτουργία  AIS Video Stabilization, όλα τα πλάνα θα είναι εξίσου σταθερά, είτε είσαι σε κίνηση είτε όχι.

Αν από την άλλη πλευρά, θέλεις πεντακάθαρα video για τα stories στο Instagram, ακόμα και τη νύχτα κανένα πρόβλημα. Η λειτουργία Night Selfie Video της μπροστινής κάμερας σου προσφέρει και αυτή τη δυνατότητα.

 

Συναρπαστικό design και πολλά ακόμη

Όμως το HUAWEI nova 9, εκτός της κάμερας, έχει πολλούς λόγους για να σε συναρπάσει. Ξεκινώντας από το καλαίσθητο design του, που ξεχωρίζει χάρη στο λεπτό πάχος και το μικρό βάρος, τις προσεγμένες σχεδιαστικές γραμμές και τα απολαυστικά, μοντέρνα χρώματα στα οποία διατίθεται. Είναι σίγουρα μια συσκευή που κεντρίζει τα βλέμματα, ενώ εξίσου ικανοποιημένος θα μείνεις από τα υλικά κατασκευής και το στιβαρό του χαρακτήρα.

Απολαυστική είναι και η υψηλής ανάλυσης οθόνη 6,57 ιντσών, η οποία προσφέρει ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz, προσφέροντας ομαλό scrolling και μια γεμάτη εμπειρία gaming, ακόμα και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια. Μάλιστα, το επίπεδο στο gaming ανεβαίνει χάρη στο 300Hz Multi-Touch9, που προσφέρει υψηλή ακρίβεια όταν την χρειάζεσαι και μπορείς να ακολουθείς το ρυθμό της δράσης με το touch 10 σημείων και το sampling rate 300 Hz.

Εκτός όμως από τις επιδόσεις, το HUAWEI nova 9 δεν κάνει εκπτώσεις και στην αυτονομία, αφού εκτός της μεγάλης μπαταρίας διαθέτει και ένα εξελιγμένο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας, εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια. Επιπρόσθετα, μια πλήρης φόρτιση της συσκευής διαρκεί μόνο 36 λεπτά με τον ταχυφορτιστή 66W, ενώ με μόλις 18 λεπτά στην πρίζα εξασφαλίζεις ενέργεια στο 60% της μπαταρίας.

Τέλος, με το HUAWEI nova 9 η ανταλλαγή αρχείων με το laptop γίνεται παιχνίδι. Ιδιαίτερα, αν έχεις στην κατοχή σου π.χ. το HUAWEI Matebook 14s αφού και άμεση πρόσβαση στα έγγραφα του τηλεφώνου μέσω του φορητού υπολογιστή αποκτάς και ταχύτατα μπορείς να μεταφέρεις ένα αρχείο από τη μία συσκευή στην άλλη.  

Για όσους θέλουν μια smart εμπειρία κινητού, αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν ένα smartphone μεσαίας κατηγορίας, η σειρά nova της HUAWEI διαθέτει ακόμα ένα στολίδι στην γκάμα της: το HUAWEI nova 8i. Σχεδιασμός για υψηλή εργονομία, στρογγυλεμένες γωνίες ακριβείας και οθόνη 6,67" HUAWEI Edgeless Display, για προβολή περιεχομένου δίχως όρια με πολύ στενά πλαίσια για να δημιουργούν μια πολύ πιο γεμάτη εμπειρία θέασης, είναι λίγα από αυτά που θα σας εντυπωσιάσουν. Δεν πρέπει να παραληθεί η γρήγορη φόρτιση (66 W HUAWEI SuperCharge), η κάμερα 64 MP AI Quad και η μεγάλη χωρηρικότητα (αποθηκευτικός χώρος 128 GB).

Τα νέα HUAWEI nova 9 και HUAWEI nova 8i είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, μέσα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας.