Ήταν hashtag του μίσους, αλλά όχι πια...

Ήταν hashtag του μίσους, αλλά όχι πια...

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 06.10.2020

Ο κόσμος μπορεί κάποιες φορές να σε κάνει να σκέφτεσαι λίγο πιο αισιόδοξα. Δες ας πούμε το hashtag #ProudBoys που για ένα διάστημα ήταν κτήμα των ομώνυμων Αμερικανών ακροδεξιών στους οποίους είχε αναφερθεί στο πρόσφατο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Πριν προχωρήσουμε, δυο λογάκια για τους Proud Boys.  Πρόκειται για μια ομάδα με ξεκάθαρες ακροδεξιές και νεοναζιστικές απόψεις  με δραστηριότητα κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και δευτερευόντως στον Καναδά. Η οργάνωση πήρε το όνομά της από το τραγούδι  “Proud of Your Boy” της ταινίας Αλαντίν της Ντίσνεϊ.

Η οργάνωση περιγράφεται ως βίαιη, εθνικιστική, ισλαμοφοβική, μισογυνική και τρανσοφοβική, φανταζόμαστε πως και το ομοφοβική μπορεί να μπει στη λίστα. Μιλάμε για μπουμπούκια.

Τα οποία μπουμπούκια τις τελευταίες ώρες βγάζουν ατμούς από τα αυτιά διότι η γκέι κοινότητα έκανε μια ωραιότατη έφοδο και γέμισε το hashtag #ProudBoys στο Twitter με δικά της δημοσιεύματα.

Παράλληλα δημιουργήθηκαν λογαριασμοί που εκπροσωπούν την γκέι κοινότητα και χρησιμοποιούν το όνομα Proud Boys ή παραλλαγές του.

Κερασάκι στην τούρτα; Νομίζουμε πως ο τίτλος πρέπει να απονεμηθεί σε έναν λογαριασμό που χειρίζονται οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά και στον οποίο εμφανίζεται ένας Καναδός στρατιώτης να φιλάει τον φίλο του.

Canada AF proud boys
Εννοείται πως οι δημοσιεύσεις των ακροδεξιών Proud Boys έχουν εξαφανιστεί από το timeline.

Αγάπη μόνο…