Θες να στείλεις δορυφόρο στο διάστημα; Κλείσε θέση online στην SpaceX

Θες να στείλεις δορυφόρο στο διάστημα; Κλείσε θέση online στην SpaceX

Συντάκτης: Deasy @ 07.02.2020

Μπορείς να κλείσεις online δωμάτιο σε ξενοδοχείο, να νοικιάσεις αυτοκίνητο ή να αγοράσεις αεροπορικό εισιτήριο. Τώρα μπορείς να κλείσεις θέση online και για να στείλεις κάποιο δορυφόρο στο διάστημα.

Η SpaceX ενεργοποίησε πριν από μερικές ημέρες το rideshare πρόγραμμά της, που επιτρέπει σε εταιρείες που διαχειρίζονται μικρούς δορυφόρους να μοιραστούν το κόστος μιας αποστολής στο διάστημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η SpaceX ενεργοποιεί ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα. Όμως το φετινό έχει μια σημαντική διαφορά. Το κόστος για την κράτηση θέσης ξεκινάει από μόλις 1 εκατομμύριο δολάρια, όταν πέρυσι ήταν το διπλάσιο. Στην τιμή αυτή κάποια εταιρεία μπορεί να κλείσει θέση για φορτίο έως 200 κιλά και αφορά δορυφόρους που τίθενται σε ηλιοσύγχρονη τροχιά (sun-synchronous orbit, το είδος τροχιάς κατά το οποίο ο δορυφόρος περνάει πάνω από κάθε σημείο της Γης την ίδια ώρα κάθε μέρα).

Στη σχετική σελίδα της SpaceX κάθε εταιρεία που ενδιαφέρεται μπορεί να επιλέξει την πτήση/αποστολή που την ενδιαφέρει και να περάσει το βάρος του φορτίου που θέλει να μεταφέρει στο διάστημα για να δει άμεσα το κόστος της υπηρεσίας.