Η Samsung σε βοηθάει να φτιάξεις τον κόσμο όπως τον φαντάζεσαι

Η Samsung σε βοηθάει να φτιάξεις τον κόσμο όπως τον φαντάζεσαι

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 20.03.2019

Είναι η τεχνολογία εργαλείο; Ναι

Είναι μόνο ένα εργαλείο; Όχι

Αν η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει τόσο δραστικά την καθημερινότητά μας, να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε ή διασκεδάζουμε, ο όρος «εργαλείο» μοιάζει πολύ περιοριστικός. Η τεχνολογία είναι κάτι πολύ παραπάνω που έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο γύρω μας. Δεκαπέντε χρόνια πριν όλοι είχαμε ένα κινητό τηλέφωνο στην τσέπη μας όπως και σήμερα. Όμως στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας η ενασχόλησή μας με το κινητό περιοριζόταν κατά κύριο λόγο στις τηλεφωνικές κλήσεις τα μηνύματα και ίσως να ακούσουμε μουσική. Η φωτογραφία από το κινητό ήταν στα πρώιμα στάδιά της, η πλοήγηση στο Internet ακόμα περισσότερο. Σκεφθείτε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε πια με το κινητό μας τηλέφωνο. Πόσο η εξέλιξή της έχει αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας, διασκέδασης, εργασίας, αναζήτησης πληροφοριών και πάρα πολλών ακόμη.

Αλλαγές που είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της εξέλιξης της ίδιας της τεχνολογίας αλλά και κάποιων ανθρώπων που την είδαν ως μέσο για να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε σήμερα, αλλάζοντας εξολοκλήρου την καθημερινότητά μας. Ανθρώπων που είχαν το όραμα να πιαστούν από μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά των συσκευών ή από τη σταδιακή αλλαγή της συμπεριφοράς μας και να οραματιστούν ή να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό κόσμο γύρω μας. Να κάνουν το αδύνατο, δυνατό από τη μία γενιά στην άλλη.

Σ’ αυτή τη διαδικασία «εκκόλαψης» νέων ιδεών και ονείρων έχει ιδιαίτερη σημασία η συμβολή των ίδιων των εταιρειών που παράγουν τεχνολογία, η στάση τους απέναντι στις εξελίξεις. Ο χαρακτηρισμός μιας εταιρείας ως ηγέτη καλλιεργείται από τη στάση της, από την ταχύτητα ανταπόκρισής της στην εξέλιξη ή από την ικανότητά να προηγείται κάποιες φορές. Όχι αποσπασματικά αλλά σε βάθος χρόνου. Για αυτό και λίγες εταιρείες, όπως η Samsung, έχουν αυτό το προνόμιο να θεωρούνται πρωταγωνιστές.

 

Το μέλλον στο χώρο της τεχνολογίας προβλέπεται ακόμα πιο συναρπαστικό. Τεχνολογίες, όπως το 5G, η τεχνητή νοημοσύνη, το Internet of Things αναμένεται να επηρεάσουν τη ζωή μας με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Να προσφέρουν ασύλληπτες δυνατότητες σε όλους τους τομείς γύρω μας, απελευθερώνοντάς μας από τα σημερινά όρια. Να μας παρέχουν περισσότερες ευκαιρίες να ονειρευτούμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μέλλον. Για παράδειγμα, σε τομείς όπως η μόδα, η τέχνη και το σχέδιο ο εικονικός και πραγματικός κόσμος θα γίνουν ένα, καθώς ένα μεγάλο μέρος της θα συμβαίνει σε ένα εικονικό περιβάλλον. Εικονικοί χώροι δημιουργικού θα αποκρίνονται σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να μπορείτε να χειριστείτε τις δημιουργίες και τις εικόνες σας με τα ίδια σας τα χέρια, πάνω στην οθόνη σας. Τα wearables δεν θα περιοριστούν μόνο στα έξυπνα ρολόγια που γνωρίζουμε σήμερα. Οτιδήποτε μπορεί να φορεθεί θα μπορεί και να είναι συνδεδεμένο, δίνοντας ταυτόχρονα πληροφορίες για την υγεία μας, τις οποίες θα μπορούμε να μοιραζόμαστε άμεσα με το γιατρό μας. Ακόμα και στην άσκηση ο όγκος των πληροφοριών που θα μαθαίνουμε θα είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος από σήμερα, με πληροφορίες, όπως το βάρος που ρίχνουμε σε κάθε πόδι στο τρέξιμο ή πως ο τοπικός καιρός επηρέασε την απόδοσή μας. Στο gaming οι εικονικοί κόσμοι θα γίνουν απείρως μεγαλύτεροι και συναρπαστικότεροι, επιτρέποντάς μας να αντιμετωπίσουμε μαζί με άλλους παίκτες παρέα σε φυσικούς χώρους εικονικούς στόχους που θα βλέπουμε στο κινητό μας.

Όπως στο παρελθόν έτσι και σ’ αυτές τις εξελίξεις η Samsung θέλει να είναι πρωταγωνιστής. Να οδηγήσει τις εξελίξεις που θα μεταμορφώσει το μέλλον μας. Να ανοίξει το παράθυρο στο μέλλον, όπως το οραματιζόμαστε και να προσφέρει τα εργαλεία σε εκείνους που το δημιουργούν.

 

* Χορηγούμενο κείμενο από τη Samsung