Έτσι χρησιμοποιούν οι νέοι Ευρωπαίοι το smartphone

Έτσι χρησιμοποιούν οι νέοι Ευρωπαίοι το smartphone

Συντάκτης: Deasy @ 06.11.2018

Φωτογραφίες, social media, σερφάρισμα στο διαδίκτυο και διάβασμα email είναι μερικοί από τους πιο συνήθεις τρόπους με τους οποίους οι Ευρωπαίοι χρήστες χρησιμοποιούν το smartphone, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Kantar Millward Brown σε συνεργασία με την Honor.

Η έρευνα εξέτασε δύο ηλικιακές ομάδες, εκείνη της Generation Z (15-24 ετών) και της Generation Y (25-38) ανακαλύπτοντας μερικά χρήσιμα ευρήματα. Ειδικότερα, οι νέοι Ευρωπαίοι μπορεί να χρησιμοποιούν το smartphone τους για βασικά πράγματα, όπως κλήσεις και μηνύματα, όμως σε πρώτη προτεραιότητα έρχονται και λειτουργίες, όπως η φωτογραφία (87%), τα social media (78%), τα e-mails (83%) και το σερφάρισμα στο διαδίκτυο (80%). Λιγότερα σημαντικά θεωρούν την δορυφορική πλοήγηση, την ψυχαγωγία, την επικοινωνία μέσω mobile apps και τις πληρωμές μέσω κινητού. Τα μηνύματα MMS ή οι εφαρμογές υγείας και fitness έρχονται ακόμα πιο πίσω.

 

Το φύλο και η ηλικία κάνουν τη διαφορά

Οι γυναίκες χρησιμοποιούν το smartphone για τα Social Media (83% έναντι 73%), για να βγάζουν φωτογραφίες (91% έναντι 84%) και να στέλνουν μηνύματα (90% έναντι 77%) αρκετά πιο συχνά από ότι οι άντρες. Οι εκπρόσωποι της Generation Z (ηλικίας μεταξύ 15-24) χρησιμοποιούν το smartphone κυρίως για ψυχαγωγία, gaming και επικοινωνία ενώ μεγαλύτεροι χρήστες (ηλικίας 25-38 – Generation Y) το χρησιμοποιούν ως εργαλείο δουλειάς (λήψη mail, κλήσεις, μηνύματα SMS και MMS).

Ακολουθεί ο πίνακας με τα βασικά ευρήματα

Χρήση των λειτουργιών smartphone βάσει της ερώτησης: Ποιος είναι ο κύριος λόγος που χρησιμοποιείς smartphone; Ανάφερε όλους τους λόγους. Χωρισμένο σε ηλικιακά groupGen Z (15-24) και Y (25-38). Το πράσινο χρώμα υπογραμμίζει ένα αποτέλεσμα σημαντικά υψηλότερο μεταξύ των ομάδων (95% βεβαιότητα).