HTC One mini 2 review

Το μικρό -όσον αφορά την οθόνη της "ναυαρχίδας" της ταϊβανέζικης εταιρείας

Συντάκτης: Δημήτρης Μαλλάς @ 18.08.2014

Δεν είναι λίγες οι φορές που γνωστοί και φίλοι που με βλέπουν με smartphones με οθόνες άνω των 5 ιντσών με ρωτάνε: “Δεν είναι λίγο μεγάλο; Πόσο πρακτικό είναι αυτό;” Η πραγματικότητα είναι πως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι καταναλωτές που θέλουν να έχουν ένα καλό και ποιοτικό smartphone αλλά η μεγάλη οθόνη τελικώς τους απωθεί. Και είναι διατεθειμένοι ακόμη και σε συμβιβασμούς όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Σε αυτή την κατηγορία απευθύνεται η HTC με το νέο One mini 2, το οποίο πολύ απλά είναι το μικρό “αδελφάκι” της One (M8). Και με εξαίρεση την οθόνη και φυσικά τη χαμηλότερη τιμή, είναι μάλλον λίγες οι διαφορές που είναι εμφανείς στους περισσότερους χρήστες.

Η πρώτη εντύπωση που αποκομίζεις κρατώντας στο χέρι είναι πολύ καλή και έχεις την αίσθηση ότι κρατάς ένα καλής ποιότητα κινητό στα χέρια, κάτι που οφείλεται και στο φινίρισμα αλουμινίου που έχει One mini 2. Σημειωτέον ότι δεν λέει πουθενά ότι είναι μέλος της οικογένειας One, αλλά είναι λίγο δύσκολο να μην το καταλάβεις δεδομένου του σχεδιασμού και των υλικών που χρησιμοποιούνται.

Η οθόνη είναι 4,5 ίντσες και δεν θα τη χαρακτήριζε κανείς μικρή, δεδομένου ότι υποστηρίζει την αναπαραγωγή περιεχομένου HD με ανάλυση 720p. Εξαρτάται, βέβαια, με ποια συσκευή κάνεις τη σύγκριση.

 

Στη χρήση

Η συσκευή είναι αρκετά γρήγορη (σ.σ. ο επεξεργαστής είναι τετραπύρηνος και στα 1,2 Ghz) και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ υπάρχει και το HTC Sense 6, για όσους έχουν συνηθίσει το μενού της ταϊβανέζικης εταιρείας και δεν μπορούν να το αποχωριστούν. Υπάρχει, επίσης, και η πλατφόρμα Blinkfeed που μετατρέπει την οθόνη σε live stream των πιο πρόσφατων ειδήσεων και των κοινωνικών ενημερώσεων. Τη συγκεκριμένη πλατφόρμα έχουν όλες οι συσκευές One, αλλά αν δεν την έχετε χρησιμοποιήσει, θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να τη συνηθίσετε.

Από τα δυνατά κομμάτια του One mini 2 είναι αυτό της φωτογραφίας. Η πίσω κάμερα είναι στα 13 megapixel και προσφέρει πολύ καλή ποιότητα με τη 10χρονη κόρη μου να δηλώνει ότι της άρεσε ο ήχος που κάνει όταν τραβάς φωτογραφίες!

Εμένα, αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι η εμπρόσθια κάμερα με ανάλυση 5 megapixel που είναι ιδανική για selfies. Και αν δεν ξέρετε να τραβάτε selfies αλλά όλο το ακούτε και θέλετε να δοκιμάσετε, η εφαρμογή της κάμερας έχει οδηγίες ακόμη και για αρχάριους. Πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν θα έλεγε κανείς ότι του λείπει κάτι, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι λειτουργεί σε δίκτυα 4G και έχει και NFC, ενώ και η απόδοση των ηχείων είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 16 GB και μπορεί να επεκταθεί χάρη στην υποδοχή για κάρτες microSD, οπότε, μάλλον, είστε καλυμμένοι και σε αυτό τον τομέα.

 

Αξίζει τον κόπο;

Πάμε στο γνωστό ερώτημα: αξίζει να το αποκτήσω. Έχω ξαναγράψει ότι αυτό είναι αρκετά υποκειμενικό θέμα. Η κόρη μου θα ήθελε πιο μεγάλη την οθόνη, αλλά ακόμη δεν είναι σε θέση να δώσει τα χρήματα που απαιτούνται για ένα “μεγάλο” smartphone. Η τιμή παίζει σημαντικό ρόλο πάντως και στην Ευρώπη “παίζει” γύρω στα 400 ευρώ, καθώς στην Ελλάδα δεν το έχουμε δει ακόμη επίσημα να διατίθεται αν και μπορεί να το βρείτε από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα σε επίπεδα της τάξεως των 440 ευρώ.

Σε αυτά τα επίπεδα τιμής, πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη πρόταση για κάποιον που αναζητεί ένας ολίγον “παλιάς κοπής” smartphone που να χωρά άνετα στο χέρι του και να δίνει την αίσθηση μίας καλής και ποιοτικής συσκευής.