Τι και αν έχεις iOS θα χάσεις έτσι κι αλλιώς

Τι και αν έχεις iOS θα χάσεις έτσι κι αλλιώς

(Τα λογοπαίγνιά μας είναι έξυπνα. Κάνουν ρίμα)

Συντάκτης: Deasy @ 18.03.2014

Εχεις ένα smartphone και έχεις ένα παιχνίδι στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν και άλλοι χρήστες. Μέχρι σήμερα η multiplayer επιλογή καθοριζοταν από την πλατφόρμα. Αν είχες Android (και ποιο Android) έπρεπε να βρεις παίκτες με συσκευή Android, το αντίστοιχο αν είχες iOS. 

Η Google το σκέφτηκε από εδώ, το έψαξε από εκεί και κατέληξε στο προφανές. Γιατί να περιορίζουμε τους ανθρώπους; Ασε τους να παίξουν με ό,τι έχουν και στο τέλος εμείς (και οι δημιουργοί των παιχνιδιών) όλο και κάτι θα βγάλουμε.

Σωστή και λογική σκέψη και όπως και να το κάνουμε το Internet δεν αναπτύχθηκε στη λογική του "ο καθένας έχει το χωράφι του και γύρω γύρω φυτεύει νάρκες και βάζει συρματοπλέγματα". Οπότε η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα δώσει στους κατασκευαστές των παιχνιδιών όλα τα απαραίτητα εργαλεία και καλούδια που χρειάζονται προκειμένου να υποστηρίξουν το λεγόμενο cross-platform multiplayer, σε απλά και περιφραστικά ελληνικά "δεν με νοιάζει τι μηχάνημα κουβαλάς με νοιάζει αν θες να παίξουμε". Παράλληλα η Google εμπλουτίζει με περισσότερες... παιχνιδιάρικες κατηγορίες την "αγορά" του Google Play, ενώ εισάγει και νέα εργαλεία και δυνατότητες για αγορά "αγαθών" μέσα από τις εφαρμογές, δηλαδή τα παιχνίδια.

Απλά πράγματα...