Οθόνες με... τσάκιση

Οθόνες με... τσάκιση

Συντάκτης: Deasy @ 10.10.2013

Πάνε κοντά 15 χρόνια από τότε που τα πρώτα πρωτότυπα εύκαμπτων οθονών έκαναν την εμφάνισή τους στις μονάδες Ερευνας και Ανάπτυξης των κατασκευαστών.

Εκτοτε μόνο σε κάποιες εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί ορισμένες υλοποιήσεις αλλά και αυτές στη λογική του concept, δηλαδή ναι μεν μπορούμε να το φτιάξουμε αλλά δεν είμαστε σίγουροι πως θα θέλετε να το αγοράσετε, οπότε δείτε τι περίπου μπορεί να κάνει μπας και σας ανοίξει η όρεξη τα επόμενα χρόνια.

Ολα δείχνουν όμως πως ο καιρός των επιδείξεων τελειώνει και πλησιάζει η ώρα της αλήθειας. Η LG ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή εύκαμπτων οθονών, ενώ μόλις χθες η Samsung παρουσίασε ένα κυρτό τηλέφωνο σηματοδοτώντας την είσοδο σε μια περίοδο που οι συσκευές δεν θα είναι επίπεδες.

Μια εύκαμπτη οθόνη μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές. Μπορεί, κάποια στιγμή στο μέλλον, να γίνει ταπετσαρία που θα μεταμορφώσει τον τοίχο σου σε τηλεόραση. Ή να γίνει ο δίαυλος επικοινωνίας σου με το smartphone. Φαντάσου να έχεις μια εύκαμπτη οθόνη στην τσέπη που θα "μιλάει" με τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα του κινητού σου τα οποία θα βρίσκονται ίσως σε ένα κομψό κουτάκι σε μια τσέπη, μια τσάντα, ή κάπου στο αυτοκίνητο. Φαντάσου μια εύκαμπτη οθόνη που θα αντικαταστήσει τον βαρετό και μονότονο πίνακα ενδείξεων του αυτοκινήτου σου. 

Μια εύκαμπτη οθόνη, τέλος, μπορεί να μετατρέψει το tablet σου σε κάτι που θα μοιάζει ανησυχητικά πολύ με εφημερίδα ή με περιοδικό. Και, τότε, τα tablets θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάτι που σήμερα δεν το διανοούμαστε. Να... βαράνε μύγες...