Η μεγάλη έξοδος από το Twitter

Η μεγάλη έξοδος από το Twitter

Black Friday είναι και αυτή αλλά διαφορετική

Συντάκτης: Deasy @ 18.11.2022

Σε εκατοντάδες ανέρχονται οι εργαζόμενοι του Twitter που αρνούνται να εργαστούν με τους εξοντωτικούς ρυθμούς που επιθυμεί ο Elon Musk και προτιμούν να βαδίσουν την πόρτα της εξόδου.

Ο ακριβής αριθμός των αποχωρήσεων δεν έχει γίνει γνωστός, όμως μετά την απόλυση σχεδόν του μισού προσωπικού από τον Musk πολλές λειτουργίες της πλατφόρμας φαίνεται ότι κρέμονται από μία κλωστή. Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι έχει τεθεί εκτός λειτουργίας η επαλήθευση του χρήστη σε δύο βήματα ώστε να μπει στο Twitter.

Το #RIPTwitter ήταν το κυρίαρχο hashtag το βράδυ της Πέμπτης στο αμερικανικό Twitter, μάλλον με την προσδοκία πως κάποια στιγμή το δίκτυο θα τεθεί εκτός λειτουργίας. Ταυτόχρονα κυκλοφόρησαν και κάποιες αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο Musk "μαλακώνει" και υιοθετεί μία περισσότερο διαλλακτική στάση, αντιλαμβανόμενος πως από στιγμή σε στιγμή η ζημιά που μπορεί να γίνει στο Twitter μπορεί να μην είναι αναστρέψιμη. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε περισσότερο από το να παρακολουθεί για να δει αν το (όποιο) σχέδιο του Musk για αυτό που ο ίδιος περιγράφει ως Twitter 2.0 θα γίνει πραγματικότητα ή αν θα γίνουμε μάρτυρες μίας εντυπωσιακής κατάρρευσης.